Danmark vægrer sig mod favoritrolle i stærk EM-gruppe

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danmark vægrer sig mod favoritrolle i stærk EM-gruppe

Danmark går ind til EM med fire nederlag i de seneste seks kampe. Man har dog blandt andet slået Schweiz i Golden League i oktober.
Danmark går ind til EM med fire nederlag i de seneste seks kampe. Man har dog blandt andet slået Schweiz i Golden League i oktober.Lars Møller/DHF
De danske håndboldkvinder er muligvis blandt bookmakernes favoritter til årets EM-slutrunde, men landstræner Jesper Jensen ser frem til et svært og uforudsigeligt gruppespil - og ingen af spillerne har for alvor lyst til at tale favoritværdighed.

Med semifinalepladser ved de seneste to slutrunder og en bronzemedalje ved VM i Spanien sidste år er Danmark atter blandt favoritterne til at spille om medaljer ved dette års EM i Slovenien.

Det afslører oddsene hos diverse bookmakere da også. Her er Danmark tredjestørst favorit efter Norge og Frankrig hos de fleste.

Selvom ingen af modstanderne i det indledende gruppespil - Slovenien, Serbien og Sverige - har spillet om medaljer de seneste to år, så er Danmark ikke meget for at skulle påtage sig favoritrollen i gruppen.

Et slovensk hjemmehold, en altid ubekendt serbisk modstander og jævnbyrdige Sverige var noget nær en skrækgruppe for Danmark.

"Jeg synes, Sverige er gode. De har virkelig et godt fundament, og de producerer bare mange gode kampe. De er svære at slå, fordi de har et godt forsvar og nogle gode keepere," siger landstræner Jesper Jensen.

"Slovenien er på hjemmebane, og det er bare sådan, at Slovenien tit præsterer godt i starten af turneringerne, hvor spillerne stadig er friske. Og Serbien har Danmark bare historisk set haft det svært med."

Alle spillerne svarer undvigende på, om ikke Danmark, når man ser på præstationerne de seneste år, må være favoritten i gruppen, selv om den er hård.

Tættest på at turde iklæde sig favoritrollen er Louise Burgaard.

"Vi er nok en lille favorit, men i den sværest mulige gruppe," lyder det fra den garvede Metz-back.

EM-formatet er således strikket sammen, at tre ud af fire hold fra gruppen går videre til mellemrunden, hvor yderligere tre kampe venter.

Fra mellemrundegruppen med seks hold går de to bedste videre til semifinalerne. Da point fra indledende gruppespil tages med over i mellemrunden, kan bare en enkelt svipser blive kostbar for drømmen om medaljekampe.

Så selvom Mie Højlund ikke vil hive Danmark frem som decideret favorit i den indledende gruppe, så ved hun godt, at gruppen meget gerne skal vindes.

"Når vi har ambitioner om at være med til at spille om medaljer, så skal vi ligge deroppe," lyder det fra Odense-playmakeren.

Danmark åbner EM mod Slovenien fredag klokken 18. Søndag venter Serbien, og tirsdag gælder det Sverige. Begge de kampe spilles klokken 20.30.

/ritzau/