Danmark faldt med ære mod kyniske Australien der var skarpest i felterne

Pernille Harder havde mulighederne men manglede skarpheden
Pernille Harder havde mulighederne men manglede skarphedenPhoto by FRANCK FIFE / AFP
Landstræner Lars Søndergaard havde igen Stine Ballisager til rådighed til det centrale forsvar. Det betød at Nicoline Sørensen måtte tage plads på bænken i Danmarks landskamp nummer 500. Det var dog favoritterne fra Australien, der tog stikket og avancerede til kvartfinalen.

Flot dansk halvleg trods australsk føring

Hjemmeholdet blev bakket op af et proppet stadion i Sydney, men det var Katrine Veje der havde kampens første afslutning indenfor rammen.

Danmarks opstilling lagde op til at lure på omstillinger, samt en forventning om et tungt australsk pres. Hjemmeholdet bed sig langsomt ind i kampen, men næste chance var også dansk, da Rikke Marie Madsen kom en postgang for sent til et skarpt indlæg.

Danskernes centrale midtbane med Kathrine Kühl og Karen Holmgaard, stod stærkt i billedet i kampens begyndelse. De var gode i små områder og fik taget trykket ud af det australske pres.

Kathrine Kühl spillede en god kamp på den danske midtbane
Kathrine Kühl spillede en god kamp på den danske midtbanePhoto by FRANCK FIFE / AFP

Anfører Pernille Harder fik en stor mulighed efter et kvarters tid, men den kommende Bayern Münchens-spiller fik desværre ikke ordentligt træf på bolden.

Australien blev i det store hele holdt fra fadet i første halvdel af første halvleg. Den danske keeper Lene Christensen rørte nærmest ikke bolden og de australske spillere var meget gestikulerende overfor hinanden, da tingene ikke rigtigt fungerede for hjemmeholdet.

Det gjorde dog efter 28 minutter, da Australien ramte Danmark på en omstilling. Mary Fowler opsnappede en dansk fejlaflevering og fik sendt Caitlin Foord igennem på venstrekanten. Med en stensikker afslutning mellem benene på Christensen, brød jublen løs i Sydney, da Arsenal-spilleren bragte Matildas på 1-0.

Caitlin Foord bringer Australien på 1-0
Caitlin Foord bringer Australien på 1-0Photo by DAVID GRAY / AFP

Danmark mistede dog på ingen måde modet og kom flot tilbage i kampen. Danskerne overtog igen styringen på kampen og pressede hjemmeholdet langt tilbage på banen. Dog uden for alvor at true Mackenzie Arnold i den australske mål, der hjalp med til at Australien kunne gå til pause med en 1-0 føring.

Statistik på første halvleg
Statistik på første halvlegOpta by Stats Perform

Australsk kvalutet i begge felter

Begge hold kom uændrede ud til de sidste 45 minutter. Kampbilledet mindede i de første minutter meget om første halvleg. Danmark mest på bolden og australierne i den afventende rolle.

Efter 10 minutter af anden halvleg, kom Pernille Harder igen frem i et godt drive, men afslutningen manglede igen saft og kraft, til stor frustration for den danske anfører.

Da kampen rundede en time, forsøgte Lars Søndergaard at ændre kampbilledet. Han sendte Mille Gejl og Signe Bruun på banen, i et forsøg på at have flere spillere der kunne tage kampen op med et australsk forsvar, der virkede til at tale med.

Australsk jubel efter scoringen til 2-0
Australsk jubel efter scoringen til 2-0Photo by FRANCK FIFE / AFP

Danskerne blev dog mere og mere febrilske. De danske spillere jagtede scoringen ved at gå efter den afgørende aflevering for hurtigt. Det gav bagslag med 20 minutter igen, da Australien udnyttede et kortvarigt momentum til at afgøre kampen. Emily van Egmond modtog bolden dybt i det danske felt og lagde den nemt tilbage til Hayley Raso der let scorede til 2-0.

Med 10 minutter igen, steg jublen til endnu nye højder, da Australien satte ikonet Sam Kerr på banen for første gang ved slutrunde. Stjernespilleren er kommet sig over sin skade, og kan meget vel være den brik der bringer VM-trofæet på australske hænder.

Sam Kerr fik sine første minutter til slutrunden
Sam Kerr fik sine første minutter til slutrundenPhoto by FRANCK FIFE / AFP

Mulighederne blev færre og færre for Danmark, og da Pernille Harder missede en stor schance med fem minutter igen, virkede det til at gassen gik af ballonen for danskerne. Indskiftede Emma Snerle fik heller ikke ordentligt ram på bolden, i en situation der kunne have skabt spænding til sidst i kampen.

Australien avancerer med en 2-0 sejr til kvartfinalen, hvor modstanderen blver vinder af opgøret mellem Frankrig og Marokko.

Danmark spillede glimrende mellem felterne, men i de afgørende situationer manglede heldet og evnerne både offensivt og defensivt.