Comeback efter næsten ni måneders pause: Tysk kæmpetalent er tilbage på grønsværen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Comeback efter næsten ni måneders pause: Tysk kæmpetalent er tilbage på grønsværen

Florian Wirtz har spillet fire landskampe for Tyskland.
Florian Wirtz har spillet fire landskampe for Tyskland.Profimedia
Lørdag kom 19-årige Florian Wirtz endelig på græs igen efter næsten ni måneders skadespause ovenpå en slem knæskade. Det skete i forbindelse med en venskabskamp i Skotland.

Da Florian Wirtz i maj 2020 kom på måltavlen i et Bayer Leverkusen-nederlag til Bayern München, blev han den yngste målscorer i Bundesligaens historie.

Siden har han ganske vist mistet rekorden, men 19-årige Wirtz er betragtet som en af de allerstørste talenter Tyskland overhovedet har at byde på. Derfor var det noget af en bet for både Bayer Leverkusen og det tyske landshold, hvor Wirtz formentlig kunne have spillet en rolle ved årets VM, da han i marts i år måtte udgå med en slem knæskade.

Lige siden den dag, 13. marts, har Florian Wirtz været ude. Men lørdag kunne han endelig vende tilbage til grønsværen, da Bayer Leverkusen gæstede Ibrox Stadium i Glasgow til en venskabskamp mod Rangers.

Det endte med en 3-0-sejr til det skotske hjemmehold, men det fylder efterfølgende meget lidt i Leverkusen, hvor man bare glædes over comebacket til det tyske kæmpetalent, der var på årets hold i Bundesligaen i seneste sæson, hvor han scorede syv mål i 24 optrædener.

Wirtz, der i januar 2020 lavede et mere eller mindre forbudt skifte fra barndomsklubben Köln til Bayer Leverkusen, kom på banen efter 62. minutter, men den unge tysker var helt færdig efter blot den halve times fodbold.

”Jeg er ikke vant til tempoet ovenpå den lange pause,” fortæller Wirtz efterfølgende ifølge Allgemeine Zeitung.

Med 19 scoringer i sine 78 optrædener for Bayer Leverkusen, er Florian Wirtz allerede lidt af en profil på det tyske mandskab, men hos sportsdirektør Simon Rolfes lægges der også vægt på andet end præstationerne på banen.

”Selvfølgelig er han en dygtig fodboldspiller, og en spiller som børnene kommer på stadion for at se, men hvad der virkelig gør ham exceptionel, er hans disciplin, og den pertentlighed han har udvist for at komme tilbage. Lige netop på det punkt er Florian en stor rollemodel,” fortæller Rolfes, der som aktiv spiller selv opnåede 377 kampe med 48 scoringer til følge for Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen har kæmpet gevaldigt med tingene i denne sæson, hvor de i Bundesligaen blot har vundet fem ud af 15 mulige kampe. De dårlige resultater kostede i oktober også schweiziske Gerardo Seoane jobbet, og siden kom Xabi Alonso til. Leverkusen lukkede efterårssæsonen fint med tre Bundesliga-sejre i streg, men i foråret skal der bygges på, og der kan Florian Wirtz blive en vigtig spiller.

”Han kommer til at være en storartet vinter-tilføjelse for os,” lyder det fra den spanske cheftræner.

Før forårssæsonen går i gang venter flere testopgør for Bayer Leverkusen, i første omgang 17. december hvor schweiziske Zürich venter, mens FC København i midten af januar også er på programmet.