Clara Tauson sensationelt videre ved WTA-turnering i Østrig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Clara Tauson sensationelt videre ved WTA-turnering i Østrig

Opdateret
Clara Tauson sensationelt videre ved WTA-turnering i Østrig
Clara Tauson sensationelt videre ved WTA-turnering i ØstrigSandrine Thesillat Via Www.imago-Images.de/Imago Images/Ritzau Scanpix
Den danske tennisspiller Clara Tauson er nærmest sensationelt videre til 2. runde i WTA-turneringen i østrigske Linz efter at hun besejrede den 3.seeded rumæner Irina-Camelia Bega med så klare cifre som 6-2, 6-1.

Egentlig skulle hun slet ikke have været med.

Men efter at WTA-turneringen i østrigske Linz blev ramt af et afbud, fik Clara Tauson alligevel en plads i hovedturneringen, og onsdag udnyttede hun den til fulde.

"Jeg ved ikke, hvad der skete. Jeg var ude af turneringen og kom bare for at have det sjovt og spille igen. Jeg fik endnu en kamp, og det er jeg glad for. Jeg spillede godt, og jeg er så glad", siger hun med et stort smil i sit vinderinterview.

Den danske tennisspiller spillede sig videre til anden runde med en imponerende sejr på 6-1, 6-2 over tredjeseedede Irina-Camelia Begu.

Det er godt nyt for Tauson, som gennem en længere periode har været fraværende på øverste niveau på grund af forskellige skavanker.

Store dele af 2022 blev spoleret af en rygskade, og i slutningen af året gik hun ned på en lavere hylde for at tanke point.

En fodskade forhindrede hende i begyndelsen af det nye år i at spille turneringer i Australien, heriblandt kvalifikationen til grand slam-turneringen Australian Open.

Siden forsøgte hun uden held at kvalificere sig til en turnering i Lyon, og mandag tabte hun så også kvalifikationsfinalen i Linz.

Det betød et farvel til turneringen, inden den rigtigt gik i gang. Men et afbud fra Katerina Siniakova betød, at danskeren kom med som "lucky loser".

20-årige Clara Tauson har tidligere vundet to turneringer på WTA Tour, og selv om hun er gledet helt ned som nummer 141, har hun stadig et højt niveau i sig.

Det beviste hun i første sæt mod Begu, som blev fejet af banen på lidt over en halv time.

Tauson var i fuld kontrol og brød både til 2-0 og 4-0. Når danskeren satsede, ramte bolden linjerne, og hun var effektiv, når hun fik chancen for at lave ravage i Begus servepartier.

"Jeg føler ikke, at der er noget pres på mig. Hun er vel nummer 25 i verden (Begu er nummer 27, red.), og jeg er lige kommet tilbage fra en skade. Jeg er bare glad for, at jeg kan spille igen, og det var en god kamp", siger danskeren efter kampen.

Danskeren kørte sættet hjem uden problemer, men 32-årige Begu skruede op for niveauet i begyndelsen af andet sæt.

Verdens nummer 27 tog flere chancer - med succes - og foran 1-0 tilspillede hun sig tre breakbolde. Tauson afværgede dog dem alle, før hun udlignede, og i det efterfølgende parti brød hun Begu med tre forrygende slag i træk.

Tingene fungerede ikke for Begu, som ikke fandt den nødvendige skarphed til at true den storspillende dansker.

Tauson skal i næste runde møde italienske Camila Giorgi, der rangerer som nummer 73 i verden.