CL-optakt: Rematch af Champions League-finalen venter mellem Real Madrid og Liverpool

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

CL-optakt: Rematch af Champions League-finalen venter mellem Real Madrid og Liverpool

Opdateret
De to mestertrænere krydser endnu engang klinger tirsdag aften på Anfield.
De to mestertrænere krydser endnu engang klinger tirsdag aften på Anfield.Profimedia
Der er lagt op til revanche for Liverpool, når de tirsdag aften tager mod rekord-Champions League-vinderne fra Real Madrid, som jager deres niende trofæ i den fornemmeste klubturnering. I vejen for dem står Jürgen Klopps rødklædte mandskab, der dog har været inde i en værre slingrekurs i denne sæson, og som stadig mangler at komme helt tilbage på sporet.

Det kan ikke nægtes, at det på papiret er et af de største opgør, man kan forestille sig i europæisk fodbold. Liverpool og Real Madrid har spillet nogle episke opgør mod hinanden gennem tiden, og kampen tirsdag aften på Anfield vil helt sikkert også indskrive sig som et interessant kapitel i CL-historien. Seneste af disse blev som bekendt skrevet i sommers, da Vinicius Jr. blev matchvinder for Real i Champions League-finalen. En kamp, som Klopp i optakten har nævnt, var “et mareridt at gense, for vi kunne have vundet”.

Faktum er dog, at Liverpool lige nu, i forhold til da de var i CL-finalen, kun lige er på ved ud i en krise af de større, den største i Klopps tid i klubben. Og kampen ser dermed ikke ud til at være så ligeværdig, som den ville have været for bare et par sæsoner siden. Endsige, som den var det i sommers. 

De røde fra Liverpool har været hårdt plaget af skader på det seneste, og koblet med en slatten formkurve hos flere af de bærende spillere har det påvirket Jürgen Klopps mandskab negativt.

De er således aktuelt helt nede på en ottendeplads og halser hele 19 point efter førende Arsenal, mens Manchester City er 17 point foran. Mesterskabskapløbet er de dermed effektivt ude af.

Liverpool på vej tilbage på sejrskurs - Real i fuld fart fremad

I weekenden fik de dog en særdeles vigtig sejr, da de lidt overraskende slog Newcastle på udebane efter en kamp, hvor to tidlige mål og et følgende idiotisk rødt kort til Newcastles målmand Nick Pope hjalp dem godt på vej.

Da de ugen før slog lokalrivalerne fra Everton, kunne man tro, at de var ved at have vendt skuden, men de har nu haft godt med held med i sprøjten under de to sejre. Og selvom den store kaptajn Virgil van Dijk er kommet tilbage, så skal han også spilles helt i form.

Omvendt er Real Madrid i god form, og de har blot tabt en af deres seneste 10 kampe, siden de tabte til FC Barcelona i Copa Del Rey i januar. Herudover har de vundet otte og spillet en enkelt uafgjort.

De vandt senest deres fjerde kamp i træk i ligaen i weekenden, da de slog Osasuna med 2-0 på mål af Federico Valverde og Marco Asensio. Og Real er lidt af en rædselsmodstander for Liverpool.

Spanierne har således vundet fem og spillet en uafgjort mod Liverpool i deres seneste seks kampe, så selvom Liverpool er særdeles hjemmestærke, og på den led blot har tabt en af deres sidste 23 kampe på Anfield, så går Carlo Ancelottis mandskab på banen som favoritter.

Det er aldrig sket før, at Liverpool ikke har formået at slå en modstander i seks forsøg.

Sidst, Liverpool formåede at slå Real var i begge ⅛-finaler i Champions League-sæsonen 2008/08, hvor Reds vandt begge kampe. 4-0 på Anfield og 1-0 på Bernabeu. Men det er i sandhed en bro, der er løbet meget vand under siden dengang. 

Med andre ord får Liverpool deres at se til tirsdag aften, for Real er et hold, der trives i heksekedler og under maksimalt pres.

Og hjemmeholdet må derfor sætte lid til den helt særlige stemning, der er på Anfield på europæiske aftener, når Carlo Ancelottis hold kommer blæsende på jagt efter et godt udgangspunkt inden returen.

De to hold H2H
De to hold H2HFlashscore

Skader og karantæner

Real Madrid rejser til Liverpool uden bundrutinerede Toni Kroos samt Aurélien Tchouaméni, der begge er sengeliggende med influenza. Ligeledes er Ferland Mendy skadet i flere uger. Til gengæld er Ballon d’Or-vinderen Karim Benzema tilbage i truppen efter skadesfravær, og Thibaut Courtois, der stod en mirakuløs kamp i CL-finalen i sommers, er også meldt klar igen efter en muskelskade.

Liverpool måtte se Darwin Nunez forlade banen i sejren over Newcastle, men ifølge Jürgen Klopp er der en god chance for, at han bliver klar til kampen mod Los Blancos. Luis Diaz, Ibrahima Konate og Thiago Alcantara er alle meldt ude af kampen.

Følg kampen på Flashscore