Brasilien pulveriserede Sydkorea i guddommelig forestilling til ære for Pele'

Brasilien viste et banner med Pele´ efter 4-1 sejren over Sydkorea
Brasilien viste et banner med Pele´ efter 4-1 sejren over SydkoreaProfimedia
Efter skuffelsen mod Cameroun fik Brasilien sendt et glasklart signal til deres værste konkurrenter, da de med fodboldspil fra allerøverste hylde på det nærmeste gjorde Sydkorea til grin i en stensikker 4-1 sejr, som kunne have været blevet større.

Fra start virkede brasilianerne meget opsatte på at viske de dårlige minder fra det chokerende nederlag mod Cameroun væk, da de spillede med masser af dynamik, løbevillighed og fart i en tempofyldt åbning. Og det gav allerede pote efter syv minutter, da Neymar spillede Raphina inden om forsvaret med en dyb stikning, og Raphina leverede en præcis diagonal aflevering til Real Madrids Vinicius Jr., der køligt sendte bolden over i fjerneste målhjørne.

Det gav brasserne masser af tro på tingene, og allerede fire minutter efter var den gal igen i koreanernes forsvar, da Woo-Young Jung nedlagde Richarlison i straffesparksfeltet med et klodset indgreb, og Neymar omsatte køligt straffesparket til en komfortabel 2-0 føring til Brasilien.

VMs bedste mål?

2-0 kunne allerede været blevet til 3-0 efter 17 minutter, da Lucas Paqueta fik masser af plads på kanten af feltet til at sende et forrygende langskud afsted mod øverste, højre målhjørne, men Seung-Gyu Kim reagerede flot og forhindrede yderligere en brasiliansk scoring. Richarlison scorede i gruppekampen mod Schweiz et af slutrundens smukkeste mål, da han saksesparkede bolden i kassen. Men mod Sydkorea gjorde han det om muligt endnu bedre, da han tæmmede bolden med hovedet, spillede et-to med Thiago Silva og køligt sendte bolden til venstre for den koreanske keeper efter 29 minutter.

Brasilien - Sydkorea
Brasilien - SydkoreaOpta by Stats Perform

Brasilianerne producerede virkelig ”Il Jogo Bonito”, ”det smukke spil” med masser af kreativitet og præcision i afleveringerne, og efter 36 minutter var kampen reelt afgjort, da Paqueta helflugtede bolden i mål fra kanten af feltet.

Flot afslutning for sydkoreanerne

Sydkorea´s store stjerne, Tottenham-angriberen Son Heung-Min havde ligesom resten af det sydkoreanske hold næsten været usynlige i 1.halvleg. Son fik dog en god chance til at pynte lidt på resultatet i første minut af 2. halvleg, da han fik slidt sig fri af Marguinhos, men Alisson reddede flot Son´s ellers fine forsøg.

Men det var stadig brasilianerne, der styrede begivenhederne og efter 54 minutter var det meget tæt på at blive 5-0, da Raphinha med proptrækker-driblinger kørte rundt med det sydkoreanske forsvar, men Seung-Gyu Kim fik lige nøjagtigt tippet Raphinhas forsøg til hjørnespark.

Det var Brasilien her og der og alle vegne, men alligevel fik sydkoreanerne sat et flot punktum for deres deltagelse i Qatar, da Seung-Ho Paik med en flot halvflugter fra stor afstand hamrede bolden forbi Liverpool´s Alisson.