Brøndby offentliggør ejere: Men fire nægter at stå frem

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brøndby offentliggør ejere: Men fire nægter at stå frem

Niels Frederiksen og Brøndby har fået 14 nye storinvestorer, men de kender fortsat kun navnene på 10 af dem.
Niels Frederiksen og Brøndby har fået 14 nye storinvestorer, men de kender fortsat kun navnene på 10 af dem.Profimedia
Dele af Brøndbys fanskare har krævet indblik i, præcis hvilke personer der står bag Global Football Holding, der fredag købte sig ind i Brøndby IF. Selvom der nu er sat navn på 10 af investorerne, er der stadig fire, der nægter at lade sig identificere.

Brøndby IF har nu sat navne på hovedparten af ejerkredsen i Global Football Holding (GFH), der i fredags overtog aktiemajoriteten i superligaklubben.

Det sker i et forsøg på at imødekomme den kritik, der især er kommet fra dele af fanskaren, som har krævet indblik i, hvem der nu har kontrollen over klubben.

Nysgerrige sjæle må dog fortsat lede forgæves efter identiteten på fire ud af de i alt 14 ejere. Det sker, ifølge bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, fordi de ikke ønsker at få deres navne frem.

"Vi respekterer, at der er enkelte privatpersoner i ejerkredsen af Global Football Holding, som ikke ønsker at få deres navn offentliggjort," siger formanden på Brøndbys hjemmeside.

Han oplyser dog, at der er tale om amerikanske og europæiske privatpersoner, der til sammen står for godt 15 procent af investeringskapitalen.

Også de 10 investorer, der er sat navn på, er fra enten USA eller Europa. Mange af dem har investeringer i velkendte udenlandske sportsklubber eller -hold.

Udover aktieopkøbet skyder GFH sammen med Jan Bech Andersen op til 30 millioner euro - svarende til 223 millioner kroner - ind i klubben i form af et konvertibelt lån.

/ritzau/