Bayern München gjorde kort proces med modløse Paris SG

Stor jubel efter scoringen til 2-0
Stor jubel efter scoringen til 2-0Photo by Odd ANDERSEN / AFP
De tyske mestre viste klassen på hjemmebane efter en langsom start. Choupo-Moting og Gnabry på pletten for sydtyskerne.

Vigtigheden var til at tage at føle på, da Allianz Arena bød på storbrag og returmødet mellem Bayern München og Paris SG.

Bayern Munchens Josip Stanisic var blevet foretrukket fremfor Joao Cancelo, og fik dermed fornøjelsen af at skulle lukke ned for Kylian Mbappé og co. Ellers var begge mandskaber i noget der kunne minde om stærkeste startopstilling.

De to holds startopstillinger
De to holds startopstillingerFlashscore

Kampens indledning blev brugt til at føle hinanden på tænderne. Paris SG havde lagt en gameplan der hed at sende Mbappé afsted i dybden og efter et kvarter, endte det med et sammenstød mellem franskmanden og Bayern-keeper Yann Sommer. Begge kom dog hurtigt på benene igen.

Ti minutter senere fik Lionel Messi muligheden for at bringe balance i det samlede regnskab af flere omgange, men hjemmeholdet slap med skrækken.

Jamal Musiala var livlig for Bayern og tvang også Gianluigi Donnarumma til en klasseredning efter en halv time, i en periode hvor Bayern begyndte at få mere kontrol efter en stresset start.

Der gik et gys igennem udeholdets fans, da Marquinhos måtte strække gevær og lade sig udskifte, men det var pariserne der umiddelbart efter fik halvlegens største chance.

Yann Sommer bragte sig selv i centrum, og ikke for det gode. Med bolden ved fødderne mistede han bolden til Hakimi. Bolden endte hos Vitinha der havde frit mål, men Matthijs de Ligt fik afværget på målstregen.

Første halvleg endte uden mål, efter en taktisk affære, men med fodbold på et rigtigt højt niveau.

Statistik på første halvleg
Statistik på første halvlegFlashscore

I pausen havde Paris foretaget en noget besynderlig udskiftning. Nordi Mukiele der havde afløst Marquinhos da han blev skadet, blev taget ud igen og erstattet med blot 17-årige El Chadaille Bitshiabu.

Gæsterne kom hårdt ud efter pausen i jagten på mål. Vitinha drev spillet fremad, men uden at de helt store chancer fulgte i kølvandet.

Eric Maxim Choupo-Moting brændte en kæmpe chance fem minutter inde i 2. halvleg og kort efter fik han bolden i nettet og Allianz Arena til at koge. De havde dog gjort regning uden vært, og efter et VAR-tjek blevet målet annulleret grundet offside på Thomas Müller.

Tyskerne bed sig fast i opgøret, og det virkede som om der lå et mål og lurede til Bayern München. Choupo-Moting havde også den følelse, og efter et gigantisk koks i Paris-defensiven kunne den tidligere Paris SG-spiller score til 1-0 og i den grad sætte franskmændene under et gevaldigt pres. Assisten kom fra Leon Goretzka og dermed en samlet 2-0 føring efter en time.

Sergio Ramos var meget tæt på kort efter på et hovedstød, men Yann Sommer viste sine evner som shotstopper.

Gæsterne kunne ikke rigtigt få det til at hænge sammen efter scoringen. Lionel Messi var nærmest usynlig og Bayern-presset blev eksekveret til nærmest perfektion efter pausen. Det blev da også tyskerne der med få minutter tilbage punkterede opgøret.

Indskiftede Serge Gnabry lukkede og slukkede til 2-0 , efter en af flere kontramuligheder som tyskerne fik tilspillet sig, mod et mere og mere modløst mandskab fra Paris Saint-Germain.

Kampens resultat
Kampens resultatFlashscore

I overtiden var Alphonso Davies ved at gøre det til en mindre ydmygelse, men Donnarumma fik afværget for Paris SG, der endnu engang måtte forlade Champions League-turneringen inden den for alvor var begyndt. Sadio Mané fik bolden i kassen tre minutter inde i overtiden, men det blev underkendt for offside.

Bayerne München ser voldsomt stærke ud og bliver en enorm håndfuld for kommende modstandere, hvis de kan gentage aftenens præstation i den kommende runde.