Anders Skaarup efter imponerende sommer for herredoublen: "Vi ved, at vi kan slå alle nu"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Anders Skaarup efter imponerende sommer for herredoublen: "Vi ved, at vi kan slå alle nu"

Anders Skaarup og Kim Astrup under finalen i Hong Kong Open
Anders Skaarup og Kim Astrup under finalen i Hong Kong Openhttp://www.hkopenbadminton.org/
Makkerparret Anders Skaarup Rasmussen og Kim Astrup er i forrygende form for øjeblikket. Danmarks bedste herredouble var for nylig i finalen ved VM på hjemmebane, og siden da har de vundet guld ved turneringen i Hong Kong som den første, danske herredouble siden 1985. Men hvad er der mon sket, siden parret, der blot var 11. Seedet ved VM, pludselig klikker sådan, efter en næsten 10-årig karriere? Flashscore tog en snak med førstnævnte, der især mente at det handlede om selvtilliden i de afgørende kampsituationer.

Det var stærke scener, man var vidne til, at da Anders Skaarup og Kim Astrup sikrede sig sejren i Hong Kong. Efter en overbevisende indsats, hvor danskerduoen i første sæt nærmest udraderede deres indonesiske modstandere, og i de to næste sæt sikrede sig de svære point i de snævre dueller, kunne de trække sig sejrrigt ud af turneringen. Men inden da havde den dynamiske duo i forvejen haft en imponerende sommer, hvor de som nævnt også spillede sig frem til finalen ved VM på hjemmebane. 

Det ene medlem af badmintonduoen, 34-årige Anders Skaarup, er ikke sikker på, om de er på det bedste, de nogensinde har spillet, men han tilskriver en stor del af deres succes, at de har fået meget mere selvtillid i de afgørende situationer, og det er en selvforstærkende effekt, siger han.

"Det tog faktisk allerede sin begyndelse i starten af juli, hvor vi deltog i European Games i Polen. I finalen (hvor de slog briterne Ben Lane og Sean Vendy 21-15, 19-21, 21-19, red.) var vi i perioder meget pressede. Vi var godt nok førsteseedede, men de gav os en rigtig god kamp. Men hvor vi tidligere måske har haft en tendens til at blive stressede i et sæt, hvor det står 19-19, som det gjorde det i sidste sæt mod briterne, så var vi der i stand til at fokusere, turde gå frem i banen og afslutte det til vores fordel. Vi lavede ikke så mange uprovokerede fejl, selvom marginalerne ikke var til vores side. Det har vi sørget for at tage med videre, og det har været en bølge af selvtillid, vi har redet på siden da," fortæller Skaarup, som vi har fanget frisk fra træning.

Men netop træningen er der ikke blevet ændret meget på, så det vil han ikke give æren for stimen af succesresultater, men de har holdt snuden i sporet fra succesoplevelsen i Polen, samtidig med at teamet, lige fra træner til fysioterapeuter, har gjort en eksemplarisk indsats for at holde dem til ilden.

"Vi har en træner (Thomas Stavngaard, red), som har været virkelig god til at holde os skarpe og ikke blive selvtilfredse, og det betyder meget for en double som os," siger Skaarup, der tidligere har talt om, at de to personligheder, der på mange måder er som olie og vand, er blevet bedre til at give plads til hinanden, hvilket har givet dem et større fokus på selve det, det handler om, nemlig badminton og kommunikationen undervejs i den svære disciplin, der hedder double.

Og netop fokus var der rigeligt brug for i Hong Kong, hvor de i tre sæt slog Leo Rolly Carnando/Daniel Marthin, som de havde mødt fem gange før med tre sejre som resultat, men hvor kampen vippede meget frem og tilbage. Dermed endte kampen 21-10, 22-24, 21-19 og danskerne blev dermed de første danskere til at vinde herredoublen i den prestigefyldte turnering, siden Jesper Helledie/Steen Fladberg gjorde det i 1985.

VM på hjemmebane vil aldrig kunne overgås

Men frem for alt, så står oplevelsen af at spille VM på hjemmebane for et kogende Royal Arena som noget helt specielt.

"Altså, det vil jo aldrig kunne overgås. Det er det største, man kan opleve som spiller," siger Anders Skaarup, selvom de naturligvis nu ser frem til at gå efter medaljer ved det kommende års OL i Paris.

"Da vi lagde ud ved VM var det de første dage lidt med en fornemmelse af, at det var en turnering som så mange andre. Men da vi nåede weekenden, og man mærkede opbakningen fra 10.000 mennesker, der sprang op af stolene, når vi vandt skarpe dueller og den slags, der fik man fornemmelsen af, at vi havde gang i noget virkeligt unikt, og at man fik vinger af folks begejstring," siger han til Flashscore.

Men adspurgt om, hvorvidt de følte et særligt pres ved at spille VM på hjemmebane, hvor blandt andet verdens bedste herrespiller Viktor Axelsen overraskende blev slået ud tidligt i turneringen, så er svaret sådan set nej. 

"Vi var jo trods alt kun 11. seedede, og frem for at føle stemningen som noget, der medførte pres, så løftede det vores spil. Og selvom vi ikke kunne vinde finalen, så slog vi undervejs de 2.,3. og 8. seedede og vi bidrog til stemningen med nogle intense kampe, " siger Anders Skaarup, der som konsekvens af den gode stime også er begyndt at fornemme en større respekt fra modstanderne.

"Ja, det synes jeg. De kan mærke, at vi er blevet mere kyniske, og de kan se at vi smadrer modstanderne i de kampe, hvor vi er favoritter. Jeg var faktisk overrasket over, at vi slog indoneserne (Førsteseedede Alfian/Ardianto, red.) i første runde i Kina og indoneserne ( 5.seedede Ashan/Setiawan, red.) i semifinalen i Hong Kong, for vi var 1-7 i kampe mod dem inden da. Det er stadig enormt svært at spille mod dem, men vi har løsninger på de ting, de kommer med, og vi er cool, når vi er under pres," fortæller han.

Til sidst fortæller han om forventningerne frem mod OL, hvor medaljeaspirationerne er på plads. 

"Vi har da bestemt drømme og ambitioner, men vi er stadig kun rangeret som nummer syv i verden, og der er mange gode herredoubler derude. Men det siger meget om vores nuværende niveau, at resultaterne ikke har været enlige svaler, men at vi konstant opererer på et højt niveau. Vi har fået "krydset" alle herredoubler af, og vi kan nu sige, at vi kan slå alle, og vi ved, at vi kan slå alle.  Og når man har den tro, så kan alting jo ske," slutter den ene del af landets bedste herredouble.