Blichfeldt har fundet den mentale balance op til VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Blichfeldt har fundet den mentale balance op til VM

Opdateret
Mia Blichfeldt er "et godt sted" inden VM
Mia Blichfeldt er "et godt sted" inden VMThomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Den danske badmintonspiller Mia Blichfeldt stod for et lille års tid siden frem og fortalte, at hun led af angst. En angst, som havde forstyrret hende gennem karrieren, og som isolationen under coronatiden havde haft negativ indvirkning på.

Hun bruger og har brugt mange ressourcer på at arbejde med sig selv, for at angsten ikke skal ødelægge hendes muligheder for at præstere.

Ifølge den 25-årige damesinglespiller er det lykkedes godt, hvilket har givet hende et godt afsæt til VM i København, som indledes mandag.

"Jeg er et godt sted både på og uden for banen," fortæller Blichfeldt.

"Jeg har fået rykket på nogle små ting spillemæssigt her i de seneste par uger, og det glæder jeg mig til at sætte sammen, når vi skal spille VM."

Hun har tidligere døjet med nogle skader, som har sat hende tilbage. Men det seneste års tid har fysikken ikke drillet, og det har givet et langt, godt træningsforløb, der gerne skal kulminere med en god præstation i Royal Arena.

Det har fjernet de frustrerende og energislugende tanker om småskavanker, smerter og ømhed, så hun har kunnet presse på med træningen. Dog ved hun stadig godt, at hun skal have både krop og sind med.

"Man skal virkelig presse sig selv i den her VM-træningsperiode, for man vil gerne præstere godt til et mesterskab. Men samtidig ved jeg også, at jeg skal have mit hoved med," fortæller verdensranglistens nummer 17.

"Jeg er nødt til at træne smart og hele tiden vide, hvor meget energi jeg har tilbage i tanken. Men jeg synes, at jeg har en god balance i det lige nu."

Hun glæder sig til for første gang at skulle spille VM på hjemmebane, men ved også, at det stiller nogle ekstra krav til, hvordan hun tager vare på sig selv.

"Det er en stor størrelse med VM på hjemmebane. Familie og venner kommer og kigger, og der er megameget pres på, så det handler om at håndtere det på den bedst mulige måde. Det synes jeg også, jeg har forberedt mig godt på sammen med min sportspsykolog," siger hun.

Mia Blichfeldt er seedet som nummer 15 ved VM. Hun sidder over i første runde og får irsk eller egyptisk modstand i anden runde.