Arsenal skrotter klubbens logo til fordel for ikonisk design

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Arsenal skrotter klubbens logo til fordel for ikonisk design
Arsenal skrotter klubbens logo til fordel for ikonisk design
Arsenal skrotter klubbens logo til fordel for ikonisk designProfimedia
Arsenal er klar til at erstatte klubbens emblem med den ikoniske kanon på alle deres trøjer til næste sæson.

Kanonen er blevet synonym med mandskabet fra det nordlige London lige siden de blev grundlagt i 1886, og trækker tråde tilbage til klubbens rødder, mens det også forklarer Gunners' kaldenavn.

Arsenals trøjer har brugt kanonen i stedet for emblemet før, især på deres grønne tredjedragt i denne sæson sammen med den sorte udebanedragt fra sæsonen 2022-23.

Ifølge The Athletic vil det dog næste sæson være første gang i de senere år, at netop kanonen vil blive udsmykket på tværs af alle Arsenals trøjer.

Det betyder, at det traditionelle klubvåben, som har kanonen og ordene 'Arsenal' indskrevet, ikke vil være i brug.

Ændringen er ikke kun motiveret af kanonens popularitet, men et ønske om at afspejle klubbens rige historie, kultur og tradition.

Initiativet er ikke det første af sin slags, f.eks brugte Liverpool engang "the liver-bird", ledsaget af bogstaverne LFC i stedet for deres sædvanlige badge.

Man United designede også en udebanedragt i august 2023, der ikke indeholdt klubbens emblem, men i stedet fokuserede på et 'rødt djævel'-design.

Det vil dog være første gang, Arsenals hjemmebanetrøje kun har haft en kanon på sig siden 1977-78.

Det er uklart, hvad fremtiden for emblemet bliver, men The Athletic hævder, at emblemet ikke forsvinder, da det forbliver en integreret del af klubbens identitet.