Arsenal afgjorde London-derby med tre mål på 20 minutter og udbyggede føring i toppen af tabellen

Gabriel Martinelli fejrer Arsenals andet mål mod West Ham
Gabriel Martinelli fejrer Arsenals andet mål mod West HamAFP
Arsenal var bagud 1-0 ved pausen i London-derbyet mod West Ham i mandagens møde i Premier League. Men tre mål på 20 minutter sikrede Mikel Arteta´s tropper en velfortjent sejr, der cementerede Arsenals plads i toppen af tabellen.

Arsenal satte sig fra start på kampen og havde bolden klart mest, men det var alligevel gæsterne, der kom bedst fra start efter 24 minutter, da William Saliba fældede Jarrod Bowen og Mohamed Said Benrahma sparkede straffesparket sikkert i kassen bag Aaron Ramsdale.

Efter pausen kom Arsenal ud med masser af tro på tingene og det lønnede sig efter efter 53 minutter, da Martin Ødegaards mislykkede skud heldigt endte for fødderne af Bukayo Saka, som køligt udplacerede den tidligere Arsenal målmand Lukasz Fabianski.

Blot fem minutter senere tog Arsenal føringen, da Gabriel Martinelli tog chancen fra en spids vinkel og udplacerede Fabianski, der virkelig burde have pareret skuddet. Og efter 68 minutter satte Arsenal effektivt gæsterne til vægs, da Eddie Nketiah scorede sit første mål i denne sæson, da han elegant rundede Benrahma og scorede med et skud ved den fjerneste stolpe.

Med sejren ligger Arsenal stadig i toppen af tabellen med 40 points for 15 kampe, syv mere end Newcastle.