Ach du lieber: Tyskland sendt ud af VM trods 4-2 sejr over Costa Rica

Ach du lieber: Tyskland sendt ud af VM trods 4-2 sejr over Costa RicaProfimedia
Trods en sejr på 4-2 over Costa Rica er Tyskland sensationelt ude af VM efter at Japan på samme tid vandt 2-1 over Spanien efter at have været bagud ved pausen. Spanien og Tyskland slutter på samme points-antal, men Spanien napper andenpladsen i gruppen på begge målscore mens japanerne helt sensationelt vinder gruppen.

I kølvandet på Costa Ricas 0-7 nederlag i deres åbningskamp mod Spanien var der absolut ingen illusioner om, at latinamerikanerne kunne drille tyskerne. Og fra starten var der absolut også énvejs-traffik mod det costa ricanske mål. Allerede efter ni minutter var Thomas Müller tæt ved at bringe tyskerne foran, da han headede lige forbi efter et oplæg fra Joshua Kimmich. Og minuttet efter tog tyskerne fortjent føringen da Serge Gnabry dirigerede et hovedstød uden om Keylor Navas´s rækkevidde på et perfekt oplæg fra David Raum.

Blot fire minutter senere kunne det være blevet 2-0, da Keylor Navas lavede en fantastisk refleks-redning på et godt hovedstød fra Leon Goretzka. Latinamerikanerne havde som ventet utroligt svært ved at skabe noget offensivt frem ad banen, men alligevel var de tæt på at udligne tæt på pausen, da en fejl fra Antonio Rüdiger gav Keysjer Fuller en uventet chance, men Manuel Neuer reddede kastanjerne ud af ilden.

Costa Rica - Tyskland
Costa Rica - TysklandOpta by Stats Perform

Men efter 58 minutter måtte Manuel Neuer give fortabt, da Yeltsin Tejeda var på det rette sted i det rette øjeblik for at udnytte en ripost inde i feltet efter at Neuer havde reddet et hovedstød fra Kendall Jamaal Waston Manley. Nu havde latinamerikanerne fået smag for en mulig sejr, og de tyske tilskuere måtte have været i chok, da Manuel Neuer via et skud fra Pablo Vargas lavede selvmål tæt under mål efter 70 minutter.

Det var dog ikke længe at Costa Rica fik lov til at være i himlen, da Kai Havertz udlignede tre minutter efter. Kai Havertz var også på pletten efter 84 minutter, da han omsatte et flot indlæg fra Serge Gnabry. Det lykkedes tyskerne at få scoret yderligere et mål før slutfløjtet, men det japanske og spanske tog var allerede kørt. Tyskland er sensationelt ude af VM.