5-1 over Randers. Horsens har gjort hjemmebane til en sand fæstning!

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

5-1 over Randers. Horsens har gjort hjemmebane til en sand fæstning!

5-1 over Randers. Horsens har gjort hjemmebane til en sand fæstning!
5-1 over Randers. Horsens har gjort hjemmebane til en sand fæstning!Profimedia
AC Horsens har hentet 17 point på hjemmebane i Superligaens første 16 runder, hvoraf Horsens har spillet otte på hjemmebane. Det er den næstbedste statistik i ligaen.

Ifølge holdets anfører, Janus Drachmann, er hjemmebanen nøglen til overlevelse.

"For en oprykker er hjemmebanen nøglen til overlevelse, og det er det også for os. Her skal vi hente vores point, og så må vi se, hvad vi kan få på udebane, siger Janus Drachmann.

Fredag hentede oprykkeren yderligere tre point på Nordstern Arena Horsens ved at banke Randers FC med 5-1, og det var ikke tilfældigt.

"Vi føler os godt tilpas herhjemme. Jeg synes, at vi har fået en fantastisk kulisse, hvor både de unge mennesker, familierne og sponsorerne yder godt på lægterne. De er blevet forkælet på hjemmebane, da vi har gjort det godt, men de har også hjulpet os godt på vej", siger Horsens-anføreren.

Horsens har derimod kun skrabet fire point sammen på udebane. Horsens-cheftræner Jens Bertel Askou har bemærket den store forskel.

"Hjemmebane nøgle til overlevelse"

"Hvis vi kan få lagt alle vores kampe til foråret på hjemmebane, vil det gøre livet lidt nemmere for os. Vi vil gerne have flere point på udebane, og vi synes også, at vi har været tæt på flere gange. Vi har gennem lang tid fået en fornemmelse for, at vi på hjemmebane kan få sejre eller minimum uafgjort, lige meget hvad der sker. Det er fantastisk, at vi er blevet så stabile og effektive på hjemmebane", siger Jens Bertel Askou.

Oprykkerne har sammenlagt hentet 21 point i de første 16 runder af Superligaen. Det rækker til en øjeblikkelig niendeplads med hele syv point ned til AaB under nedrykningsstregen. For at forspringet skal holde, skal den gode hjemmebanestatistik bevares ifølge Horsens-stopperen Malte Kiilerich.

"Lige nu er vores gode hjemmebane nøglen til overlevelse. Hvis vi får halvandet point i snit på hjemmebane, så tror jeg nok, vi skal overleve. Vi har kun tabt én kamp herhjemme det seneste år. Der kan godt ligge noget mentalt bag. Vi ved bare, at når vi går herud, så er det her, vi skal hente vores point."

"Vores taktik er ikke anderledes, men banen er måske lidt mere til vores favør, end når vi eksempelvis spiller i Nordsjælland", siger Malte Kiilerich.

Superligaens bedste hjemmehold er Viborg FF, der ligeledes har hentet 17 point, men har en bedre målscore og spillet en kamp færre end Horsens.

/ritzau/