Langt fra dansk rampelys har målmanden Mike Jensen høstet store trofæer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Langt fra dansk rampelys har målmanden Mike Jensen høstet store trofæer

Den danske målmand Mike Jensen
Den danske målmand Mike JensenMARTIN ROSE/GETTY IMAGES EUROPE/Getty Images via AFP
Mike Jensens meritter berettiger ham egentlig til at være et velkendt ansigt hos det danske håndboldpublikum. Men det er han ikke.

For en stund bliver han dog svær at komme udenom, når han med den mægtige ungarske håndboldklub Veszprem onsdag indtager Nordjylland for at slå Aalborg ud af Champions League lige før målstregen til Final 4.

"Vi er med på, at det bliver svært, men vi tror på, at vi tager den," siger han.

Den 29-årige keeper fra Lolland er ikke noget stort navn i Danmark, men siden 2019 har han levet et håndboldliv i udlandet spækket med succes, og i januar landede han en aftale hos en af verdens største klubber.

"Jeg havde egentlig lavet en aftale med dem fra sommer, men så ringede de og spurgte, om jeg kunne komme lidt tidligere. Det skulle jeg ikke bruge meget tid på at overveje," siger Mike Jensen.

Inden han tog til udlandet, var han reserve i Nordsjælland Håndbold, og det var de færreste, der kunne forudse, at han allerede fire år senere kunne prale af at have vundet både Bundesligaen og Champions League.

Det blev ikke desto mindre tilfældet.

Efter et par sæsoner hos den lille Bundesliga-klub Ballingen blev han headhuntet til Magdeburg, som i 2022 strøg til tops i den hjemlige liga og året efter i den mest fornemme europæiske klubturnering.

Skiftet fra Nordsjælland til Bundesligaen kom ikke, fordi han var blevet for stor til den danske liga. Nærmest tværtimod. Men det blev definerende for hans karriere, som ellers ikke så ud til at række til store triumfer.

"Jeg har gjort det på en utraditionel måde, men det var det skud, jeg havde i bøssen, for at komme til Bundesligaen. Og hvis man gerne vil vise sine evner frem, så er Bundesligaen et sted, man gerne vil være. Det var et sats, men heldigvis gav det pote, og jeg udviklede mig rigtig meget af at blive fuldtidsprofessionel."

"Man ser mange, der tager til Bundesligaen og kommer hurtigt hjem igen. Der er sindssygt meget tryk på, selv om man er i en bundklub. Så man skal være klar til presset," siger Mike Jensen.

Det var Mike Jensen, men på trods af de store triumfer er han aldrig blevet indkaldt til landsholdet, og måske derfor er han ikke blevet så folkekær som for eksempel Niklas Landin, Jannick Green og Emil Nielsen.

"Jeg har det rigtig godt med at leve lidt i skyggen. Det er ikke bevidst, men hvis der står et kamera, så går jeg gerne udenom. Jeg vil vurderes på mine præstationer og ikke på, hvordan jeg er som offentlig person. Så det gør mig ikke så meget, at jeg ikke er på alles læber derhjemme," siger han.

Han håber dog, at især én mand følger med, når han træder ind i buret.

"Jeg håber, Nikolaj Jacobsen kigger med, for jeg har selvfølgelig en stor drøm om at komme på landsholdet. Men som målmand er Danmark bare det sværeste land i verden at komme på landsholdet i," siger han.

Det er langtfra utænkeligt, at Nikolaj Jacobsen ser med onsdag klokken 18.45, når Mike Jensen er i buret for Veszprem, som møder Aalborg i Champions League-kvartfinalen, hvor ungarerne fører med et mål efter den første kamp.