Færøerne snubler på målstregen mod Nordmakedonien og går glip af VM-slutrunde i håndbold

Peter Bredsdorff-Larsen forsøger at opildne sit mandskab
Peter Bredsdorff-Larsen forsøger at opildne sit mandskabProfimedia
Færøerne kommer ikke med til VM-slutrunden næste år, der skal afholdes i Danmark, Norge og Kroatien fra den 14. januar til den 2. februar. Det står klart efter at Nordmakedonien til aften vandt den altafgørende returkamp i kvalifikationen til slutrunden med sammenlagt et mål mere end færingene.

Der var ellers lagt op til at Færøerne for første gang nogensinde kunne kvalificere sig til slutrunden, da Peter Bredsdorff-Larsens mandskab i Torshavn vandt 34-27 over nordmakedonerne og dermed kunne rejse til Skopje søndag med et syv-måls-forspring.

Men i den nordmakonske heksekeddel kom færingene under et voldsomt pres og ved pausen havde Kiril Lazarov’s mandskab allerede reduceret færingenes forspring til tre mål. Og i anden halvleg gik det endnu værre for gæsterne, der måtte tage til takke med et otte-måls-nederlag på 34 -26, og dermed missede færingene slutrunden med sølle et mål.

Den største overraskelse i kvalifikationen kom fra Italien, som kun for anden gang i historien formåede at kvalificere sig til slutrunden og dermed afsluttede 27 års ventetid ved at besejre Montenegro både ude og hjemme.

I den første kamp kunne italienerne fejre en sejr på 32-26 over deres erfarne modstandere. Det resultatet var dog ikke lige så overraskende som at italienerne også formåede at besejre montenegrinerne i Podgorica med 34-32 i en kamp, hvor Umberto Bronzo og Simone Mengon hver scorede otte mål, til en samlet sejr på 66-58.

Ungarn, Italien, Holland, Tjekkiet, Spanien, Nordmakedonien, Slovenien, Portugal, Island, Polen og Østrig er sammen med 18 andre nationer, deriblandt Danmark kvalificeret til næste års VM-slutrunde.