Odense smadrer rådvilde NFH i håndbold-lektion: Øjner DM-finale

Andrea Aagot Hansen jubler efter sejren mod NFH
Andrea Aagot Hansen jubler efter sejren mod NFH Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Hvis man når DM-semifinalen, er man selvsagt ikke noget dårligt hold, men Nykøbing Falster Håndboldklub løb søndag ind i en gevaldig håndboldlektion.

I den første kamp i semifinaleserien var NFH på udebane oppe imod overmagten Odense Håndbold, som tog en knusende sejr på 39-21.

Gæsterne i den fynske hovedstad blev fuldkommen blæst omkuld og virkede allerede tidligt i anden halvleg til at have mistet modet.

Det kunne Odenses landsholdskeeper Althea Reinhardt tage en stor del af æren for. Hun pillede pynten af NFH-spillerne og holdt i lange perioder en redningsprocent på over 60.

NFH kan fremprovokere en tredje kamp ved at slå Odense på hjemmebane i den kommende uge, men det ser ualmindelig svært ud.

Det blev hurtigt tydeligt, at Althea Reinhardt skulle blive en vigtig figur i søndagens opgør. Selv på helt frie chancer kunne NFH ikke slå hul på hende.

I den anden ende fik hverken Catharina Broch eller Cecilie Greve fat i noget som helst, og Odense boltrede sig i både det etablerede angrebsspil og kontrafasen, hvor fynboerne lagde et hårdt tryk og spillede klogt.

NFH-defensiven nåede sjældent at finde på plads, og det nød især Dione Housheer godt af, når hun i høj fart kom buldrende og snød et forsvar i ubalance.

Mie Højlund begyndte af uvisse årsager kampen på bænken, men da hun kom ind midtvejs i første halvleg, markerede hun sig omgående med fire mål før pausefløjt, hvor Odense var foran med 18-12.

Ganske symptomatisk for kampen åbnede Althea Reinhardt anden halvleg med en stor redning, og angrebsmæssigt buldrede Odense bare videre.

Gæsterne gjorde, hvad de kunne, og der blev eksperimenteret med flere forskellige forsvarsformationer, men Odense spillede stort set fejlfrit.

Det betød, at Thale Rushfeldt Deila efter 36 minutter kunne score målet, der sørgede for, at fynboerne kom foran med ti mål.

NFH virkede allerede da opgivende i angrebsspillet, hvor intet fungerede mod en fynsk betondefensiv, og derfor udbyggede Odense yderligere i den resterende del af kampen.