Danske profiler på stribe er klar til Final 4

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Danske profiler på stribe er klar til Final 4

Györ og Sandra Toft er i Final-4
Györ og Sandra Toft er i Final-4Profimedia
Kvindernes Final 4-stævne i håndboldens Champions League kan ende som en dansk fest.

Hele fem danske landsholdsspillere kvalificerede sig lørdag til slutkampene med deres udenlandske klubber. Søndag kan Team Esbjerg og Odense Håndbold gøre dem selskab i Budapest 1. og 2. juni.

Louise Burgaard, Kristina Jørgensen og Anne Mette Hansen var med, da Metz fra Frankrig tog det sidste skridt med en sikker 29-23-sejr over rumænske CSM Bucuresti.

Franskmændene vandt den første kamp med tre overskydende mål, så der var ikke den store spænding om det samlede udfald.

Det var der til gengæld lidt senere lørdag, da ungarske Györ med Sandra Toft og Line Haugsted sendte de seneste tre sæsoners Champions League-vinder, Vipers Kristiansand, ud i mørket.

Opgøret så ellers ud til at være afgjort efter den første kamp i Norge, hvor ungarerne vandt med syv mål. Men returkampen blev alt andet end en formalitet.

Vipers slog takten an ved at bringe sig foran 4-0, og i anden halvleg var nordmændene på et tidspunkt i spidsen med 21-16.

Men Györ-spillerne stod for presset i slutfasen. Hjemmeholdet slap med et nederlag på 24-26 og tog dermed en samlet sejr på fem overskydende mål.

Søndag skal Odense forsøge at vende et firemålsnederlag fra den første kamp mod tyske Bietigheim. Team Esbjerg har et noget bedre udgangspunkt mod Ferencvaros efter en 26-25-sejr på udebane.