Første DM-semifinale ender i remis efter højdramatisk afslutning

Ribe-Esbjerg kan spille sig i finale hjemme efter remis
Ribe-Esbjerg kan spille sig i finale hjemme efter remisProfimedia
Selv om Ribe-Esbjergs håndboldherrer ikke formåede at tage sejren på det sidste angreb i den første DM-semifinale mod Fredericia, så kan vestjyderne alligevel rejse ganske tilfredse hjem.

Efter 27-27 torsdag i Fredericia har Ribe-Esbjerg således hjemmebane i næste kamp. Det betyder, at holdet med en sejr i den kamp er i DM-finalen. Det samme gælder i øvrigt for Fredericia.

Gudmundur Gudmundssons tropper vil dog være lidt skuffede. En sejr hjemme ville have sikret, at de som minimum skulle spille for en finaleplads på en hjemmebane i en eventuel tredje og afgørende semifinale.

Bortset fra højrefløj Mathias Jørgensen havde gæsterne fra Ribe-Esbjerg lidt svært ved at komme i gang offensivt.

Med holdets fire første mål sørgede han for, at Fredericia ikke stak mere af end til 6-4 efter de første ti minutter.

Da holdkammeraterne også begyndte at byde ind på måltavlen, fik vestjyderne kontakt ved 7-7. Herfra blev det tæt hele vejen til pausen.

Hjemmeholdet profiterede af, at Anders Kragh Martinusen havde medbragt kanonarmen. Han hamrede fem bolde i kassen på fem forsøg på de første 30 minutter og var kraftigt medvirkende til pauseføringen på 13-12 til Fredericia.

Hvor Fredericia havde haft en lille overhånd i de første 30 minutter, vendte det efter pausen. Især fordi gæsternes profil William Aar spillede sig op efter en mager første halvleg.

Med et kvarters tid igen kom Ribe-Esbjerg foran med to, og hjemmeholdet brændte lidt for meget på Ágúst Björgvinsson i modsatte ende.

Længe holdt gæsterne en føring på et-to mål, og man fornemmede, at østjyderne havde svært ved at finde opskriften på at komme ovenpå.

Et par gode redninger af Sebastian Frandsen gav dog den livline, som Fredericia havde brug for. Få minutter før tid var det pludselig hjemmeholdet, som var foran med to, men det var en kamp, som bølgede frem og tilbage.

Med halvandet minut igen udlignede den tidligere Fredericia-spiller Jakob Frederiksen til 27-27 på straffekast. Der var bagt op til en dramatisk afslutning.

40 sekunder før tid brændte Fredericia et straffekast og gav gæsterne muligheden for at løbe med det hele. Men i stedet løb sidste angreb ud i sandet.