Korruptionsanklaget spanier afviser ulovlige betalinger: Sagaen om Rubiales fortsætter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Korruptionsanklaget spanier afviser ulovlige betalinger: Sagaen om Rubiales fortsætter

Luis Rubiales på vej til retten
Luis Rubiales på vej til retten Profimedia
Den tidligere præsident for Det Spanske Fodboldforbund (RFEF), Luis Rubiales, er under anklager for korruption i forbindelse med en aftale med Saudi-Arabien.

At der har været tale om ulovlig betaling i forbindelse med den milliondyre aftale med oliestaten, nægter hovedpersonen selv.

Det siger Rubiales ifølge AFP mandag eftermiddag efter at have vidnet i retten.

"Der har aldrig været nogen penge, som er blevet modtaget på en ureglementeret måde. Det vil jeg altid holde fast i, og det er jeg overbevist om, at retten vil fremvise", siger Rubiales.

Korruptionssagen centrerer sig omkring den aftale, Rubiales indgik med Saudi-Arabien om at flytte den spanske Super Cup til Saudi-Arabien.

Aftalen sikrer RFEF 40 millioner euro (små 300 millioner kroner) om året. Den blev indgået af Rubiales på forbundets vegne i 2019 med den tidligere FC Barcelona-spiller Gerard Piqués firma Kosmos som mellemmand.

Sagen bliver set med stor alvor i Spanien, hvor der også er grebet ind fra politisk hold. Regeringen har meldt ud, at en uafhængig kommission skal overvåge RFEF over de næste par måneder.

I marts ransagede spansk politi fodboldforbundets hovedkontor og flere privatadresser, blandt andet Rubiales' hjem i Granada. Kort efter suspenderede RFEF også selv HR-direktør José Javier Jiménez og juridisk direktør Pedro González Segura.

Fredag i sidste uge udpegede forbundet Pedro Rocha som ny permanent præsident. Dog er Rocha selv hvirvlet ind i korruptionssagen, hvor han også er under mistanke, sammen med den tidligere præsident Luis Rubiales.