Premier League-klubberne er i princippet enige om nyt udgiftsloft

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Premier League-klubberne er i princippet enige om nyt udgiftsloft

En detaljeret visning af Premier League-logoet på Nike Flight 2024 Premier League Match Ball
En detaljeret visning af Premier League-logoet på Nike Flight 2024 Premier League Match Ball AFP
Et flertal af Premier League-klubberne er i princippet blevet enige om at indføre et udgiftsloft på mandag.

Klubberne er blevet enige om nye forslag til et finansielt loft, der skal bestemmes af det beløb, som den lavest indtjenende klub i Premier League tjener på tv-rettigheder.

Det vil erstatte de nuværende Profit and Sustainability Regulations (PSR) fra sæsonen 2025/26, hvis det bliver formelt godkendt.

Everton og Nottingham Forest har som bekendt overtrådt de nuværende regler, hvilket har resulteret i pointfradrag for begge i denne sæson.

The Toffees blev fratrukket 10 point i november for at have overskredet de tilladte tab med 170 mio. kroner over en periode, der sluttede med sæsonen 2021/22. Dette blev dog senere reduceret til seks point efter en vellykket appel.

De blev derefter frataget yderligere to point tidligere på måneden for endnu et brud på PSR-reglerne.

Everton siges at have overtrådt deres tilladte udgifter på et tab på 916 mio. kroner over tre sæsoner med 144 mio. kroner.

Premier League og kommissionen bad oprindeligt om at pålægge klubben et fradrag på fem point, men det blev reduceret til to.

Sean Dyche har siden ført klubben i sikkerhed i endnu en sæson på trods af de tabte point.

Nottingham Forest blev i januar fratrukket fire point og er nu i gang med at appellere, da de fortsat ligger i nedrykningskampen i bunden af tabellen.

Forest stilling
Forest stillingFlashscore

Ifølge de nuværende regler må Premier League-klubberne have "tilladte" tab på op til 40 mio. kroner pr. sæson i gennemsnit over tre sæsoner.

Det tal kan stige til 305 mio. kroner om året baseret på den enkelte ejers investering, igen over tre sæsoner. Eventuelle transferomkostninger kan også kun spredes ud over maksimalt fem år.

Den nuværende model anses for at favorisere landets mest succesfulde klubber, såsom Manchester City, som er i stand til at konkurrere på flere fronter både på hjemmebane og i Europa.