Rasende klubber opfordrer regering til at beskytte omkampe i FA Cuppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rasende klubber opfordrer regering til at beskytte omkampe i FA Cuppen

Der er store ændringer på vej i FA Cuppen
Der er store ændringer på vej i FA CuppenReuters
Kampagnegruppen Fair Game og klubber over hele England kræver en ændring af reglerne under Football Governance Bill for at beskytte FA Cup-omkampe efter en beslutning om at skrotte dem.

Mere end 20 klubledere har sendt et brev til den britiske regering, efter at fodboldforbundet i sidste måned meddelte, at der ikke ville blive spillet omkampe fra første runde og frem på grund af pres i kalenderen.

Mindre klubber siger, at omkampe er en vigtig indtægtskilde, mens nostalgikere hævder, at en afskaffelse af dem mindsker magien i verdens ældste knockout-turnering.

English Football League, som driver den anden, tredje og fjerde division, argumenterer, at de ikke har accepteret ændringerne, og at de var blevet aftalt af forbundet og Premier League.

Forbundet hævder sagde, at den nye kalender var blevet godkendt af Professional Game Board, som har repræsentanter fra både Premier League og EFL, og forbundets hvor National League og græsrodsklubberne også er repræsenteret.

De firedobbelte FA Cup-vindere Bolton Wanderers er en af de klubber, der har underskrevet et brev til kulturminister Lucy Frazer, som støtter kravet om en ændring, der kræver, at et flertal af klubberne er enige, før der kan foretages ændringer i turneringen.

"Vi ønsker at redde FA Cuppen. FA Cuppen er den ældste fodboldturnering i verden, og beslutningen om at fjerne FA Cup-omkampene fra selve første runde underminerer dens prestige yderligere og gør intet for at beskytte vores elskede turnering," står der i brevet.

"Premier Leagues indflydelse på denne beslutning er endnu et eksempel på fodboldens voksende splittelse, som har set kløften mellem og inden for divisionerne vokse på alle niveauer.

"De deltagende klubber i FA Cuppen blev ikke hørt. Både vores klubber og fans er blevet svigtet."

I øjeblikket er der ingen omkampe fra femte runde og frem, men afskaffelsen af dem fra første runde har vakt vrede hos klubber længere nede i systemet.

Mark Robins, som førte Coventry City fra den næstbedste række til semifinalen, beskriver ændringen som et spark bagi, mens der også har været sympati fra managers i Premier League. Manchester Uniteds manager Erik ten Hag kaldte ændringen "meget trist for den britiske fodboldkultur".

Niall Couper, CEO for Fair Game, sagde, at vreden over beslutningen var enorm på alle niveauer i fodboldverdenen.

"Den nye tilsynsmyndighed må træde til og vende den skadelige tendens, der ødelægger spillets arv" sagde han.

Ændringer i formatet for de europæiske pokalturneringer fra næste sæson er en af grundene til, at den allerede tætpakkede kalender vil blive yderligere belastet.