Kiel henter mirakuløst ti mål på fransk storhold og kvalificerer sig til Final 4

THW Kiel vendte en tilsyneladende håbløs udgangsposition mod Montpellier.
THW Kiel vendte en tilsyneladende håbløs udgangsposition mod Montpellier.Reuters
De tyske rekordmestre i håndbold THW Kiel gjorde det umulige muligt i Champions League-kvartfinalen i en ti-måls sejr over Montpellier torsdag aften og kvalificerede sig til Final Four i Köln i begyndelsen af juni.

Efter at have tabt det første opgør i Frankrig med 30-39 formåede de firedobbelte titelvindere at skabe miraklet ved at feje Montpellier HB ud af banen i Nord-Tyskland i en imponerende sejr på 31-21 31:21 (17:12) ud af arenaen i returopgøret og gjorde under øjnene af Slesvig-Holstens ministerpræsident Daniel Günther 30:39-nederlaget fra det første opgør i Frankrig til fortid.

Kiels comeback til kontinentets fire bedste hold efter et års pause betyder, at Bundesligaen for første gang i ti år vil være repræsenteret af to klubber ved slutrunden i den vigtigste klubturnering (8.-9. juni). De forsvarende mestre SC Magdeburg sikrede deres billet til Köln i hus  onsdag aften i en flot sejr over det polske storhold Industria Kielce.

Magdeburg er forsvarende mestre i turneringen, men ingen tyske hold har endnu med succes forsvaret deres titel i Champions League.

Kiel kan stadig redde en hidtil katastrofal sæson på den europæiske scene efter deres tidlige exit i den tyske pokalturnering og forspildte mesterskabschancer. Sidste gang, nordtyskerne var uden titel, var i sæsonen 2017/18.

THW kom foran mod Montpellier fra midten af første halvleg og gik til pausen med en lovende femmålsføring efter at have taget føringen for første gang ved 655 (14'). Efter pausen fortsatte holdet under cheftræner Filip Jicha med at sætte gæsterne under pres og specielt Eric Johansson, som scorede hele otte mål, sikrede i sidste ende holdet en plads i semifinalen.

Ud over Kiel og Magdeburg er Aalborg BK også allerede bekræftet som deltagere i slutrunden. FC Barcelona og Paris St Germain spiller om den sidste plads i turneringen i domkirkebyen torsdag aften. Barca vandt det første opgør 30:22.

Til kampens centrum: THW Kiel vs. Montpellier HB