Haaland genfinder sin målnæse og holder City på titelkurs

Haaland tæmmer drilsk bundhold og holder City på titelkurs
Haaland tæmmer drilsk bundhold og holder City på titelkursAFP
Manchester City kan fortsat selv afgøre Premier League.

Søndag snuppede Pep Guardiolas tropper en pligtsejr på 2-0 over bundholdet Nottingham Forest og har med en kamp i hånden et point op til Arsenal i toppen af tabellen.

Det ville være en stramning, hvis man sagde, at der var spænding om sejren i Nottingham, men hjemmeholdet bed fra sig og havde flere meget store chancer for at komme på tavlen, da City var på 1-0.

Men da Erling Haaland scorede sit sæsonmål nummer 21 efter sin indskiftning i anden halvleg, var kampen så godt som lukket.

Kampbilledet var fra begyndelsen så forudsigeligt, som det kunne være. Manchester City havde bolden, og Nottingham Forest jagtede kontraangreb.

Manchester City lykkedes dog ikke med alverden, og der skulle et hjørnespark til, før gæsterne efter en halv time kom på tavlen. Josko Gvardiol steg op ved forreste stolpe og pandede Kevin De Bruynes indlæg i nettet.

Stillingen i Premier League
Stillingen i Premier LeagueFlashare

Nottingham Forest havde på en eller anden måde skabt overraskende mange chancer halvlegen igennem, og særligt i de sidste minutter før pausen brændte det på.

Chris Wood fik for eksempel bolden i en helt fri position foran mål, men fik slet ikke ram på den. Og Murillo sendte den på overliggeren med hælen lige før pausefløjt.

To minutter inde i anden halvleg var Chris Wood igen på spil i en helt fri position foran mål. Men igen var der ikke synderlig saft i træffet, og bolden blev blokeret, inden den krydsede stregen.

Efter godt en time blev Erling Haaland sendt på banen, og målmaskinen leverede. Knap ti minutter senere fik han bolden helt fremme på forreste linje, rundede Murillo og sparkede den i nettet med den ellers halvslatne højreskøjte.