Tidligere kaptajn om dansk kvartfinale-håb: Var aldrig relevant med den gruppe, vi er i

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere kaptajn om dansk kvartfinale-håb: Var aldrig relevant med den gruppe, vi er i

Frederik Dichow på arbejde mod Norge
Frederik Dichow på arbejde mod NorgeProfimedia
Det blev til et skuffende nederlag mod Norge, der tog sejren med 2-0 over Danmark. Den tidligere kaptajn for holdet, Morten Green, var ikke videre imponeret over den danske offensiv i kampen.

Danmark fandt aldrig for alvor melodien mod arvefjenden, der især i anden periode havde fuld kontrol på kampen.

En haltende dansk offensiv er en stor del af forklaringen, fortæller Morten Green til Flashscore.dk

”Første periode er rimeligt lige, men Norge er klart bedre i den midterste. Det er en tæt kamp, der kan gå begge veje. Danmark er ikke farlige nok, rent offensivt. Holdet får slet ikke lagt det pres der skal til, slet ikke i de sidste 10 minutter, og så er Norge jo reelt set tættere på at score yderligere, end Danmark er på at score”.

Skudstatistikken lyder på 29-24 i norsk favør, så det var ikke fordi, danskerne manglende afslutninger. Backen Phillip Bruggisser var mest skydende dansker, med syv skud indenfor rammen. Danskerne manglede dog noget kvalitet, frem for kvantitet.

”Danmark har egentligt fint med zonetid, men det bliver bare ikke farligt nok. Man sidder ikke med følelsen af, at nu scorer Danmark snart, men omvendt er det heller ikke alverden, hvad Norge kommer frem til”, vurderer Morten Green.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

Det danske powerplay fik to muligheder for at score, men igen måtte overtallet gå tomhændet fra isen. Her er der i den grad plads til forbedring, mener Green.

”Det danske powerplay fungerer slet ikke, og det har det ikke gjort i tre kampe nu. Den ene, danske powerplay-formation kommer dårligt nok til en afslutning. De får det simpelthen ikke til at fungere, og det er lidt problematisk, når de er vores første powerplay-formation”, lyder det fra Green, der omvendt sender roser afsted mod undertalsspillet, der ifølge Green er i høj klasse.

Med nederlaget til Norge hænger det danske kvartfinale-håb i en tynd tråd. Det vil med stor sandsynlighed kræve to sejre over nationer, der på papiret er rangeret over Danmark.

”Jeg har sagt hele tiden, at i år ville blive et utroligt svært år for Danmark. Jeg synes ikke, at en kvartfinalesnak har været relevant i år, med tanke på den gruppe vi er i. Nederlaget i dag gør, at det bedst mulige scenarie ville være at holde rangering ved at blive at blive nummer fem i gruppen, men selv det bliver svært nu”, lyder vurderingen fra eksperten.

Trods manglen på en udlignende scoring endte Danmark først med at trække målmand Frederik Dichow ud med 20 sekunder igen.

For den knapt så hockeykyndige tilskuer kunne det virke underligt, men Green var ikke så overrasket, i forlængelse af hvad han så på isen.

”Danmark formår næsten ikke at komme over midterlinjen til sidst, så det er muligt at trække Dichow. De har ikke pucken under kontrol, og det er næsten Norge der ender med at presse spillet frem. Jeg er ikke i tvivl om, at han var blevet trukket før, hvis Danmark havde haft pucken under kontrol i offensiv zone. Der var også kommunikation mellem ham og bænken, men muligheden kom simpelthen ikke”, lyder vurderingen fra Morten Green.

Danmark skal i kamp igen i morgen, når de skal op mod værterne fra Tjekkiet.