Tidligere dansk landsholdskaptajn om True: Han kandiderer til et være den bedste på isen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere dansk landsholdskaptajn om True: Han kandiderer til et være den bedste på isen

Dansk jubel efter scoringen til 1-0
Dansk jubel efter scoringen til 1-0Profimedia
Den mangeårige danske anfører, og landskampsrekordholder, Morten Green, vil under VM give sine analyser på Danmarks præstationer på Flashscore.dk. Den nu pensionerede spiller har store roser til overs for Danmark, efter åbningssejren på 5-1 over Østrig. Især Alexander True fangede opmærksomheden.

19 VM-turneringer for Danmark, og samlet 316 landskampe i rødt og hvidt, er status for Morten Greens karriere i rødt og hvidt. Overordnet set var det en tilfreds Green, som så Danmark vinde med 5-1 over Østrig.

”Det var en rigtigt god præstation. Det kan der slet ikke være tvivl om. Danmark er klart bedre end Østrig over hele kampen. Danmark sidder på det i første periode, og så kommer der lidt nerver efter deres sene reducering. Det sidder måske lidt i spillerne i anden periode der er lidt svingende, og i tredje periode er der ikke noget at snakke om, der er Danmark bare bedst”, lyder det fra Green, der mener Østrig havde heldet med sig ved reduceringen i første periode, hvor østrigerne lavede en crosschecking i ryggen på Phillip Bruggisser, inden pucken til sidst røg ind bag Frederik Dichow i målet.

En af de nyest tilkomne er Alexander True, der er med til sit andet VM, og er eneste dansker der til daglig spiller i Nordamerika, hvor han tørner ud for AHL-holdet Charlotte Checkers. Ham kommer Danmark til at få stor glæde af tror Green.

”Han kandiderer til at være den bedste på isen. En fantastisk indsats, vinder både vigtige faceoffs, tætte nærkampe, og så skaber han mange chancer fremad. Det var en stor præstation fra ham”, lyder det om True, der de kommende to sæsoner skal spille i den svenske SHL, når han bliver holdkammerat med Mikkel Aagaard i MoDo.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

Det danske powerplay fik rig mulighed for at vise sig frem mod Østrig. Fem muligheder i numerisk overtal, gav blot en enkelt scoring til sidst, da Joachim Blichfeldt blev dobbelt målscorer med sin scoring til 5-1.

”Jeg synes der var både gode intentioner og tanker i det danske powerplay. Så er det rigtigt der kun kom et mål ud af det. Jeg synes formationen med Wejse og True foran mål, og så Mølgaard, Bruggisser og Markus Lauridsen så rigtigt god ud, så de skal nok få scoret. Det er jeg ikke urolig for”, lyder vurderingen fra Morten Green.

Omvendt var det danske undertal ganske stabilt, og gav også en dansk scoring, da veteranen Frederik Storm lagde pres på østrigernes stjernespiller Marco Rossi, erobrede pucken, og kunne bringe Danmark i front med 2-0 i første periode. Morten Green var også begejstret for det danske box-play, der to gange blev kaldt i aktion mod Østrig.

”Der er rigtigt mange gode box-spillere på det her hold. De rutinerede spillere trak et tungt læs i dag, og det var til UG med kryds og slange. Så giver det også bare en helt utrolig energi, når dem der spiller undertal også laver et mål, og Frederik Storm var generelt en af Danmarks bedste”.

Søndag venter giganterne fra Canada, og derfor er det en ganske anden opgave der venter for danskerne. Canada vandt tidligere på dagen 4-2 over Storbritannien.

”Søndag bliver det en markant bedre oplevelse, i og med at Danmark vandt i dag. Det bliver med stor sandsynlighed til et nederlag, men overraskelsen skal da jagtes. Danmark kan spille frit fordi de vandt mod Østrig”, lyder det fra Green, der ikke umiddelbart lægger så meget i at Canada blot vandt med to mål over Storbritannien, der ligger nummer 20 på verdensranglisten. En liste de regerende verdensmestre fra Canada topper.

”Jeg tror ikke Canada kørte på alle cylindre i dag. Det tror jeg ikke man kan analysere så meget ud fra”, kommer det fra Morten Green.

Kampen mod Canada spilles søndag kl. 16:20, og kan følges direkte i Flashscores Match Centre.