Ærgerlig Morten Green så overraskelsen lure: Tjekkiet scorer på nogle dårlige tidspunkter

Den danske defensiv var på hårdt arbejde
Den danske defensiv var på hårdt arbejdeProfimedia
Danmark var med i kampen så længe kræfterne rakte. Trods en skidt anden periode, lykkedes det i starten af den sidste periode at udligne til stillingen 3-3. Herefter skruede tjekkerne på for gassen, og vandt en fortjent sejr på 7-4. Trods nederlaget så Morten Green mange gode takter hos de danske løver. Det fortæller han til Flashscore.dk.

”Hvis ikke tjekkerne får den sene udligning i første periode, så forløber de første 20 minutter helt perfekt, hvis man skulle lave overraskelsen. Danmark får en god start, overlever næsten to minutter i 3 mod 5, så alle de mentale ting peger Danmarks vej indtil otte sekunder før tid i første periode”, lyder vurderingen fra Green, der til gengæld så et dansk mandskab der var på hælene i den midterste periode, hvor det længe lignede en let tjekkisk sejr.

”Så kommer der dog nyt liv i kampen, men Danmark formår desværre ikke at holde stillingen 3-3 ret længe, og så ender det med at løbe lidt afsted”.

Selvom flere af de danske spillere har haft lange sæsoner i deres respektive klubber, så mener Green ikke at det skyldes en generel træthed hos de danske spillere.

”Jeg tror mere, at det er fordi det er den anden kamp på to dage, og at kampen mod Norge var fysisk hård. Jeg tror ikke som sådan det er kræfter der mangler, men mere et udslag af at tjekkerne scorer på nogle, for Danmark, dårlige tidspunkter, og så sælger man sig dyrt til sidst i kampen, hvor Tjekkiet trækker fra”, lyder det fra den danske ekspert.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenFlashscore

De dårlige tidpunkter indtræder i alle perioderne mener Green, der også holder liv i myten om, at tiden lige efter man selv har scoret, er noget helt specielt rent mentalt.

”Enten får man medvind rent mentalt, eller også bliver man lidt for overmodig. Ikke dermed sagt at danskerne blev overmodige, men tjekkerne scorer under et minut efter Danmark i første periode, laver to mål på knap halvandet minut i anden, og scorer til 4-3 halvandet minut efter Russell har udlignet”.

Især den hurtige scoring til 4-3 gør, i følge den tidligere landsholdskaptajn, at tjekkerne rider på en bølge resten af vejen.

Landstræner Mikael Gath havde roteret i kæderne inden opgøret, i håbet om at finde en større offensiv gnist end tirsdagens kamp mod Norge. Det lykkedes ikke nødvendigvis til fulde, mener Green.

”Det er lidt både og, vil jeg sige. Jeg synes kæden med Frederik Storm, Morten Poulsen og Christian Wejse har været rigtigt god de første par kampe, og med Wejse væk fra den kæde, kommer vi til at mangle det tryk, den kæde kan lægge”, siger Green, der dog noterer sig gode præstationer fra den danske førstekæde, samt fra kæden med Christian Wejse, der også indeholdt Mathias From og Felix Scheel.

Powerplay-formationerne havde også fået rystet posen, og havde i modsætning til tidligere kampe ved VM, fire forwards og blot en enkelt back. Det danske powerplay scorede til 1-0, og det nye udtryk høster stor anerkendelse fra Morten Green.

”I bund og grund handler powerplays om at lave mål, og jo flere offensive kræfter du har på isen, desto større er chancerne for det. Med det sagt, så er både Phillip Bruggisser og Markus Lauridsen dygtige powerplay-backs”, fortæller Green, der især havde et godt øje til Joachim Blichfeldt i onsdagens kamp.

Stats på BLichfeldt
Stats på BLichfeldtFlashscore

”Han var god i dag i powerplay, ikke kun på grund af hans assist, men han havde flere gode aktioner. I det hele taget var Blichfeldt farlig i dag. Han så skarp ud”.

Danmark har hviledag i morgen, inden gruppens på papiret dårligste modstander er på tapetet, når Storbritannien og Danmark krydser klinger, i en must-win kamp for Danmark på fredag.

”Storbritannien må Danmark ikke tabe til. Det kan slet ikke diskuteres. Uanset hvordan kampbilledet bliver, så må man ikke tabe den. Det tror jeg nu heller ikke, Danmark gør. Klasseforskellen skal være så stor, at det heller ikke bør være et problem”, vurderer Morten Green, der også påpeger, at hvis Danmark skulle ende med at tabe, vil holdet være i risikozonen for at ende sidste i gruppen.

End ikke en dansk defensiv, der slap syv mål ind til tjekkerne, kan gøre Green nervøs inden opgøret med briterne, der rangerer som nr. 20 i verden.

”Deres offensiv bør ikke kunne lave så mange mål, som Danmark kommer til at lave mod dem. Tjekkerne er også et mærkbart bedre mandskab end briterne”.

Kampen mod Storbritannien spilles fredag med faceoff kl. 16:20.