Landsholdsprofiler har forståelse for NHL-afslag: Der er ingen kritik fra vores side

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Landsholdsprofiler har forståelse for NHL-afslag: Der er ingen kritik fra vores side

Patrick Russell forstår godt NHL-afbud
Patrick Russell forstår godt NHL-afbudProfimedia
Der er ingen sure miner eller kritik fra det danske ishockeylandshold, selv om afbuddene fra NHL-spillerne igen i år er væltet ind før VM.

Mads Søgaard er det seneste af de aktuelle NHL-navne, der har takket nej til at stille op. Han føjer sig ind i en række, der også tæller Lars Eller, Oliver Bjorkstrand, Nikolaj Ehlers og Jonas Røndbjerg.

Dermed står det klart, at landsholdet slet ikke får NHL-forstærkning i VM-turneringen i Prag.

"Jeg synes ikke, at vi skal være skuffede. De har deres grunde. Jeg er helt sikker på, at hvis de havde muligheden, ville de også have stillet op. Der er ikke nogen kritik fra vores side", siger Patrick Russell.

Han var selv i det nordamerikanske ishockeysystem i årevis, og spillede 59 NHL-kampe for Edmonton Oilers.

"Der bliver spillet flere kampe i NHL. Der er mange tætte kampe og slutspil, og det er bare et hårdt program. Det gælder om at lytte til sin krop".

"Hvis man ikke føler, det er det rigtige at rejse til VM, og hvis man ikke kan yde 100 procent, så er det også bedre at blive væk. Vi har gode nok spillere, der kan fylde pladserne ud", siger Patrick Russell.

Også tidligere landsholdskaptajn Peter Regin, der er del af landsholdets ledelse under VM, har en vis forståelse for, at VM kan være for stor en mundfuld efter en lang NHL-sæson.

"De fleste af dem har haft nogle skader. Hvis man har spillet 82 kampe, og man er skadet, er det forståeligt, at man ikke stiller op".

"Eksempelvis Nikolaj Ehlers har jo stillet op, hver eneste gang han har kunnet. Man kan ikke bebrejde ham, at han ikke kommer i år", siger Peter Regin.

Som aktiv NHL-spiller meldte han på grund af skader og slutspil selv afbud til fem VM-turneringer i træk, inden han vendte tilbage til Europa og igen blev en fast del af landsholdsstammen.

"Det er svært at sætte sig ind, hvor hård en sæson er derovre. Den kræver ufattelig meget, og at forlænge sin sæson med en måned hvert år, er også hårdt".

"Men det er klart, at hvis vi skal skabe topresultater, er det vigtigt, at alle møder op. Det gælder både spillere i NHL og Europa. Hvis alle er med, kan vi sigte noget højere", påpeger Peter Regin.