Ishockeylandsholdet opgiver at få forstærkning under VM: Mads Søgaard døjer med skade

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ishockeylandsholdet opgiver at få forstærkning under VM: Mads Søgaard døjer med skade

Mads Søgaard i kamp for Belleville Senators
Mads Søgaard i kamp for Belleville SenatorsProfimedia
Det bliver de 25 spillere, der allerede befinder sig i ishockeylandsholdets lejr i Prag, der skal sørge for, at Danmark kommer hjem med et godt VM-resultat.

Landsholdstoppen ser ikke mulighed for mere forstærkning til truppen, som dermed skal klare sig igennem turneringen helt uden aktuelle NHL-spillere.

Seneste afslag kommer fra målmanden Mads Søgaard, der natten til lørdag røg ud af AHL-slutspillet med Belleville Senators.

"Han meldte faktisk afbud allerede før VM. Han har vist en lille skade og skal sørge for, at den heler", siger tidligere landsholdskaptajn Peter Regin, der er en del af landsholdsledelsen i Prag.

Søgaard har i denne sæson spillet seks NHL-kampe for Ottawa Senators. Han er den femte aktuelle NHL-spiller efter Lars Eller, Oliver Bjorkstrand, Nikolaj Ehlers og Jonas Røndbjerg, der melder fra.

Frederik Andersen er stadig i gang med slutspillet med Carolina Hurricanes og er ikke aktuel.

"VM-truppen er de spillere, der er her nu. Medmindre, der kommer en masse skader, for så skal vi jo gøre noget, men det satser vi selvfølgelig ikke på. Som det er nu, har vi de folk, vi skal bruge", siger Peter Regin.

Foreløbig er 22 spillere skrevet ind i turneringen, og 19 af dem har fået istid. Reservekeeper Mathias Seldrup, backen Oliver Larsen og forwarden Phillip Schultz har tilbragt de første to kampe i udskiftningsboksen.

I kulissen står William Rørth, Anders Koch og Lucas Andersen klar, hvis landstræner Mikael Gath får brug for dem.