Ishockeylandsholdet skal bremse canadisk teenagefænomen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ishockeylandsholdet skal bremse canadisk teenagefænomen

Her scorer Connor Bedard et af sine to mål mod Storbritannien.
Her scorer Connor Bedard et af sine to mål mod Storbritannien.MICHAL CIZEK/AFP
Den ene solide NHL-spiller efter den anden slentrer uantastet forbi den skrevne presse. Ingen vil tale med Pierre-Luc Dubois, Brandon Hagel, Jared McCann eller de andre rutinerede canadiske VM-spillere.

Alle venter på den samme. Truppens yngste spiller, Connor Bedard. Knægten, der blev et fænomen, længe inden han havde spillet sin første NHL-kamp.

Søndag eftermiddag står det danske landshold over for generationstalentet, som han bliver kaldt. Et af den slags stjerneskud, der kun dukker op hvert tiende år.

Chicago Blackhawks havde sidste sommer heldet med sig i den lodtrækning, der blevet kaldt den vigtigste i årevis i NHL. Lodtrækningen om, hvem der fik lov at vælge først i talentdraften.

Det skrantende storhold slog kløerne i Bedard og fik dermed en spiller, der formentlig kan være en verdensstjerne i de næste 15 år - med alt, hvad der følger med.

Ikke mindst opmærksomhed.

For hvor Bedard er, er der presse, fans og masser af hype. Det oplevede Oscar Fisker Mølgaard, da han før draften var til den traditionelle NHL-combine, hvor årgangens største talenter over nogle dage bliver testet i forskellige øvelser.

"Han var nødt til at blive smuglet ind ad en bagindgang og kunne ikke følges med os andre," siger Mølgaard om den jævnaldrende canadier.

"Det er en hype omkring ham. Alle ved, hvem han er, og det er et vanvittigt pres, han er under hele tiden. Jeg er imponeret over, hvordan han håndterer det," lyder det fra Mølgaard.

Connor Bedard stirrer tomt frem for sig, da han træder ud i pressezonen efter sin VM-debut mod Storbritannien. De canadiske storfavoritter imponerede ikke, men med to scoringer gav Bedard trods alt publikum noget for pengene.

Uden at kigge til siderne går han med robotagtige skridt hen mod omklædningsrummet.

"Stop her, og tal med dem," siger den canadiske presseofficer, da Bedard når frem til flokken af internationale skriverkarle.

Selv om han kun er 18 år, er snakken med pressen blevet rutine. En del af jobbet.

Bedard har for længst lært at tale i ishockeyfloskler, som man lærer det i Nordamerika. Han taler meget og siger lidt.

"Det gik okay. Det var vores første vigtige kamp som hold, og vi skal lige lære hinanden at kende. Alt i alt så det fornuftigt ud, og det var en god start, men vi har selvfølgelig noget at forbedre."

"Målet må være, at vi bliver bedre og bedre, som turneringen skrider frem," messer han.

Da han lidt senere bliver spurgt, hvad han forventer af søndagens møde med Danmark, gør han intet for at skjule, at han er på bar bund.

"Jeg har ingen idé," siger han.

"Jeg har aldrig spillet mod dem eller noget. Vi ved, at de vil komme ud med masser af energi, og at det er et godt hold, så det skal vi være forberedt på," lyder det.

Senere når han lige at rose publikum i hallen og sige et par pæne ord om Prag. Så er arbejdsdagen forbi.

Søndag eftermiddag er det Danmarks tur til at forsøge at bremse verdens mest omtalte ishockeytalent.