Tidligere top-dommer stopper som dommeranalytiker i Nottingham Forest efter kontroverser

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere top-dommer stopper som dommeranalytiker i Nottingham Forest efter kontroverser

Tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg
Tidligere Premier League-dommer Mark ClattenburgProfimedia
Mark Clattenburg har forladt sin rolle som dommeranalytiker i Nottingham Forest.

Den tidligere Premier League-dommer blev udnævnt til konsulent i februar, men har været involveret i en håndfuld kontroversielle hændelser, herunder Forests nederlag til Liverpool i marts og sidste måneds nederlag til Everton.

Clattenburg sagde, at han er trådt tilbage fra sin stilling, fordi den er blevet "mere en hindring end en hjælp" for det nedrykningstruede hold.

"Dette er for at meddele, at jeg ikke længere vil levere kampanalyser til NFFC," sagde Clattenburg i en erklæring fra klubben.

"Siden februar i år har jeg været stolt af at have gjort det i henhold til en konsulentaftale mellem NFFC og Referee Consultant Ltd.

"Jeg udførte mine tjenester under konsulentaftalen i god tro, efter bedste evne og i håb om at bruge min omfattende erfaring som kampleder til at hjælpe NFFC med at forstå, hvordan beslutninger i forhold til vigtige kamphændelser træffes midt i VAR's arbejde.

"Men det står nu klart, at eksistensen og udførelsen af disse konsulenttjenester har skabt utilsigtede gnidninger mellem NFFC og andre deltagere i en sådan grad, at det er blevet mere en hindring end en hjælp for NFFC. Det har også ført til, at visse deltagere og eksperter uberettiget har rettet skytset mod mig personligt.

"Sådanne reaktioner og resultater var ikke forventet og er beklagelige, da det er min oprigtige overbevisning, at der er plads til og værdi i en sådan rolle i det moderne spil.

"Jeg er taknemmelig over for NFFC og ønsker dem alt det bedste i resten af sæsonen og i fremtiden. Det har været en ære."

Clattenburgs første store hændelse kom, da han kritiserede dommer Paul Tierney, efter at Darwin Nunez havde scoret Liverpools sejrsmål dybt inde i anden halvlegs overtid på City Ground tilbage i marts.

Han hævdede, at Forest burde have fået tildelt bolden, efter at spillet var blevet stoppet under kampen på grund af en hovedskade til Ibrahima Konate, mens Callum Hudson-Odoi var i boldbesiddelse.

En større tvist fulgte i sidste måned, da Forest blev slået af Everton, hvorefter Clattenburg beskyldte VAR Stuart Attwell for at være Luton-fan - Forests rivaler i bunden af tabellen - da en række straffesparkskrav blev afvist.