10 kampe, der definerede Jürgen Klopps tid som Liverpool-manager

Jürgen Klopp, i midten, holder Champions League-trofæet efter Liverpools sejr over Tottenham Hotspur i 2019.AFP
Jürgen Klopps (56) æra i Liverpool har budt på en lang liste af mindeværdige øjeblikke i løbet af de otte et halvt år, hvor tyskeren har stået i spidsen for nogle utrolige kampe af The Reds.

Fra dramatiske comebacks til storesejre over de største rivaler har Klopp givet Liverpools tilhængere masser at juble over siden sin ankomst til Anfield i 2015.

Her ser vi nærmere på 10 af de mest ikoniske kampe i hans trofæfyldte tid.

10: Liverpool 4-3 Manchester City (2017/18)

Liverpool havde allerede sikret sig en tilbagevenden til Champions League i løbet af Klopps første hele sæson på Anfield, og det var i den følgende sæson, at The Reds begyndte at tage kampen op mod Manchester City  som deres største udfordrere i toppen af Premier League.

Netop denne kamp i 2017/18-sæsonen var Klopps Liverpool, når de er bedst, da de her afsluttede Citys ubesejrede start på ligasæsonen med 22 kampe og slog tonen an til en rivalisering, der senere skulle nå endnu større højder.

Alex Oxlade-Chamberlain åbnede scoringen for Liverpool tidligt i kampen, inden tre mål i løbet af 10 minutter i anden halvleg fra den berømte trio Roberto Firmino, Sadio Mane og Mohamed Salah sendte Klopps mandskab på sejrskurs.

9: Aston Villa 1-2 Liverpool (2019/20)

Sene sejrsmål er kendetegnende for enhver titelvindende sæson, og Liverpool producerede deres andel af afgørende mål i 2019/20-sæsonen.

En særlig kamp, der står stærkere i hukommelsen end nogen anden, er de rødes comeback-sejr på Villa Park, hvor Andy Robertson og Mane vendte et truende nederlag i det 87. minut og i stedet snuppede alle tre point til Merseyside-klubben.

Det var Manes flotte hovedstød i det fjerde minut af overtiden, der forseglede den dramatiske sejr, som fastholdt Liverpools forspring på seks point i toppen af Premier League og bevarede deres 10 måneder lange, ubesejrede stime i den bedste række.

8: Liverpool 7-0 Manchester United (2022/23)

Efter deres firedobbelte mesterskab i 2021/22 kæmpede Liverpool med at holde niveauet i den følgende sæson. Det var kun, indtil deres ærkerivaler kom til byen.

United rejste til Anfield og havde kun tabt én gang i deres seneste 11 kampe, men Erik ten Hags mandskab blev knust af en bemærkelsesværdig præstation i anden halvleg, hvor Cody Gakpo, Darwin Nunez, Salah og Firmino alle kom på måltavlen.

Roberto Firmino fejrer Liverpools syvende mål mod Manchester United.
Roberto Firmino fejrer Liverpools syvende mål mod Manchester United.AFP

Ikke overraskende var scoringen den største sejrsmargin i de to holds indbyrdes historie, og det faktum, at den ikke figurerer højere på denne liste, fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om Klopps tid i klubben.

7: Liverpool 4-3 Borussia Dortmund (2015/16)

Utrolige europæiske aftener skulle blive et varemærke for Klopps tid i Liverpool, og den første kom mod hans tidligere klub Borussia Dortmund i Europa League-kvartfinalen.

Liverpool var bagud 4-2 sammenlagt midtvejs i anden halvleg af returopgøret på Anfield, og The Reds skulle dermed bruge tre mål for at vende underskuddet til deres fordel - en næsten umulig opgave.

Men i det, der skulle blive en tilbagevendende begivenhed under tyskeren i de kommende år, kom Liverpool tilbage i kampen med mål fra Philippe Coutinho og Mamadou Sakho, før et hovedstød i sidste øjeblik fra den usandsynlige helt Dejan Lovren sendte Anfield op på den høje klinge.

6: Manchester United 0-5 Liverpool (2021/22)

Liverpool vandt deres største Premier League-sejr nogensinde på Old Trafford i begyndelsen af 2021/22-sæsonen takket være en sensationel opvisning i angrebsfodbold, der vil blive husket længe.

The Reds førte 4-0 ved pausen mod Ole Gunnar Solskjærs mandskab, før Salah fuldendte sit hattrick tidligt i anden halvleg.

Paul Pogba blev også udvist for værterne, da Liverpool tog foden af speederen i den sidste halve time og benyttede muligheden til at lege med de ydmygede røde djævle i deres egen baghave.

5: Leicester City 0-4 Liverpool (2019/20)

Denne kamp virker måske lidt højt placeret, i betragtning af, hvad der ellers er sket, men i Klopps og mange Reds-tilhængeres øjne er det en af de bedste allround-præstationer i tyskerens tid.

Liverpool var netop vendt tilbage til Storbritannien efter at have vundet FIFA Club World Cup i Qatar og rejste til Leicester City, der lå på andenpladsen til et afgørende opgør på Boxing Day.

På trods af deres hektiske juleprogram viste de røde ingen tegn på træthed, da de slog deres nærmeste udfordrere, hvor Trent Alexander-Arnold og Firmino førte Klopps tropper til et forspring på 13 point i toppen.

4: Bayern München 1-3 Liverpool (2018/19)

Efter et målløst første opgør på Anfield tog Liverpool turen til München for at spille en neglebider af en kamp i Champions Leagues 16. runde.

Virgil van Dijk og Mane skabte sammen en strålende Liverpool-åbning på aftenen, og på trods af et uheldigt selvmål fra Joel Matip trådte Van Dijk og Mane i karakter i anden halvleg og skød The Reds til en stor, europæisk udesejr.

Det var en præstation, der levede flot op til Liverpools historie i turneringen, og som gav dem masser af selvtillid inden de sidste faser af turneringen.

3: Liverpool 3-1 Manchester City (2019/20)

Efter at have hentet 31 point ud af 33 mulige inden kampen vidste Liverpool, at en sejr over titelrivalerne Manchester City ville cementere deres plads i toppen af tabellen.

The Reds kom derfor flyvende ud af starthullerne, og Fabinho og Salah scorede fantastiske mål inden for det første kvarter og gav Klopps mænd en klar føring.

Liverpool fortsatte med at dominere Pep Guardiolas hold over hele banen, og Mane tilføjede slutteligt et tredje mål i anden halvleg, hvilket sikrede en sæsonafgørende sejr for Klopps kommende mestre.

2: Tottenham 0-2 Liverpool (2018/19)

Efter at være gået glip af Premier League-titlen med blot et enkelt point i slutningen af 2018/19-sæsonen havde Liverpool ikke tid til at have ondt af sig selv, som de forberedte sig på deres anden Champions League-finale i træk.

Modstanderne Tottenham gav Klopp og hans hold en hjælpende hånd (bogstaveligt talt), da Moussa Sissokos tidlige hånd på bolden i feltet gjorde det muligt for Salah at sende Liverpool i front fra pletten.

Mohamed Salah, til højre, fejrer sit mål i Champions League-finalen i 2019.
Mohamed Salah, til højre, fejrer sit mål i Champions League-finalen i 2019.AFP

Mauricio Pochettinos hold forsøgte desperat at få udlignet, men mødte igen og igen den uigennemtrængelige duo van Dijk og Alisson Becker, inden Divock Origi slog til med en sen scoring og dermed sikrede Liverpools sjette Europa Cup og Klopps første trofæ i klubben.

1: Liverpool 4-0 Barcelona (2018/19)

Det kan ikke rigtig være anderledes. Den største kamp i Klopps tid i klubben og måske et af de mest imponerende comebacks i Champions League-historien.

Liverpool var bagud med tre mål efter Lionel Messis fremragende kamp på Nou Camp, og i returopgøret leverede de et bemærkelsesværdigt comeback, da Barcelona bukkede under for intensiteten fra de rødes pres og larmen fra Anfields publikum.

I fraværet af de savnede stjerner Salah og Firmino fandt Origi tidligt vej til netmaskerne og skabte en øget tiltro til sensationen blandt Liverpool-tilhængerne, før Georginio Wijandlum kom ind fra bænken i pausen og scorede to gange i løbet af kort tid.

Stillingen nu var helt lige, men så fandt Alexander-Arnold Origi umarkeret i feltet efter et hjørnespark, og belgieren sendte et af de mest ikoniske mål i Liverpools historie i nettet og sikrede sig dermed en plads i Madrid-finalen.