Månedens datadrevne spiller: Cole Palmer - Er Chelsea ved at skabe en ny Lampard?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Månedens datadrevne spiller: Cole Palmer - Er Chelsea ved at skabe en ny Lampard?

Cole Palmer i aktion for Chelsea
Cole Palmer i aktion for ChelseaProfimedia
Cole Palmers (21) transfer sidste sommer overraskede alle i England. For det første fordi det var en stor klub, der lod en talentfuld fodboldspiller gå til en anden. For det andet fordi Palmer skiftede succesrige Manchester City ud med et splittet Chelsea.

Det ser dog ud til, at han tog det rigtige skridt. Han havde trods alt brugt to år på at tigge ledelsen hos sidste års Champions League-vindere om et skifte, så han kunne spille oftere. I den periode var han faktisk kun med i startopstillingen tre gange. Nu er han gået amok i London. Med 20 mål (ni på straffespark) er han den næstmest scorende i Premier League.

Palmer scorede syv af disse mål i april og er derfor blevet udnævnt til månedens spiller af dataanalysefirmaet Opta i samarbejde med Flashscore.

Palmer er sæsonens opdagelse i England. Kun Erling Haaland er foran ham på Premier Leagues topscorerliste, og det er ikke med megen margin, men blot med et enkelt mål. Derudover er han også den yngste spiller i de fem bedste europæiske ligaer, der har scoret mindst 20 mål i denne sæson.

Han fik sin landsholdsdebut i november sidste år, da han kom ind i den sidste halve time af en EM-kvalifikationskamp mod Malta. Alt dette i det, der faktisk var hans reelle debutsæson i seniorfodbold.

Tvivlere vil måske pege på, at han har scoret ni straffespark blandt sine 20 ligamål, men på den anden side viser det Palmers mentale styrke samt Chelsea-træner Mauricio Pochettinos tillid til ham. Disse situationer med højt pres håndteres typisk af erfarne spillere på de fleste hold.

I april scorede han fem af sine syv mål i åbent spil og utroligt nok fire mod Everton. Dermed blev han den kun fjerde Chelsea-spiller i historien (efter Frank Lampard, Jimmy Floyd Hasselbaink og Gianluca Vialli), der formåede det i Premier League.

Takket være sit hattrick mod Manchester United 11 dage tidligere blev han desuden den første Chelsea-spiller, der scorede to hattricks i samme måned. Ud over Palmer er det kun Didier Drogba, som havde den fordel, at han faktisk var angriber, der har formået at lave to i løbet af et kalenderår.

Hvor Palmer scorer fra
Hvor Palmer scorer fraOpta

Ud over sit åbenlyse bidrag til offensiven var Palmer meget effektiv i sidste måned, hvor han sendte 12 skud mod mål, hvilket med syv mål som resultat svarer til en konverteringsrate på 58%.

Derudover havde han også det højeste antal skud i alt i ligaen(22). I forbindelse med en sådan chanceproduktion vil fans huske legendariske engelske midtbanespillere, der ikke havde noget problem med regelmæssigt at score over 10 mål pr. sæson, såsom Steven Gerrard og Lampard, der ligesom Palmer spillede for Chelsea.

Den ranglede unge mand (189 cm) kan godt lide at finde plads mellem modstanderens midtbane og forsvar, hvorfra han foretager sine ustoppelige fremstød i højre side af banen eller gennem midten. Desuden viser han alsidighed i sine afslutninger. Han skyder normalt med sin stærkere venstre fod, men i denne sæson har han allerede scoret tre gange med sin svagere højre fod og en enkelt gang endda med hovedet.

Han kan både ramme fra tæt hold og fra distancen. Kun hans generationsfælle Phil Foden har overgået hans tre mål i denne sæson med fem mål udefra.

Af de spillere, der har spillet mere end 500 minutter i den nuværende engelske liga, er det kun Newcastles Alexander Isak (103 minutter pr. mål) og Haaland (105 minutter pr. mål), der har brug for færre minutter pr. mål end Palmer (109 minutter). Han har dog været involveret i målgivende afleveringer flest gange af alle spillere (én pr. 75 minutter). Han efterfølges af Kevin De Bruyne (76 min.), Haaland (85 min.) og Mohamed Salah (87 min.).

Hvor Palmer opererer
Hvor Palmer operererOpta