Diego Maradonas børn vil have liget flyttet til et mausoleum

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Diego Maradonas børn vil have liget flyttet til et mausoleum

Maradona er på vej mod et nyt "hjem"
Maradona er på vej mod et nyt "hjem"Reuters
Diego Maradonas børn indgav torsdag en anmodning til de argentinske domstole om at flytte den tidligere fodboldstors lig "til et meget mere sikkert sted", og om at fans "kan hylde ham" i et mausoleum.

Maradonas jordiske rester ligger på en privat kirkegård i udkanten af Buenos Aires, hvor han blev begravet i november 2020 i et gigantisk begravelsesoptog. Kun familiemedlemmer har adgang til kirkegården.

Mausoleet, kaldet "Memorial del Diez", skal ligge bag Casa Rosada, den argentinske regeringsbygning, og skal være åbent for offentligheden, fortalte Veronica Ojeda, mor til Maradonas yngste søn, til lokale medier.

"Alle arvingerne anmoder efter fælles aftale om at godkende overførslen til hans næste destination for evig hvile til et meget mere sikkert sted end det nuværende," stod der i et notat, der blev præsenteret for retten, underskrevet af Dalma og Gianinna Maradona og Ojeda på vegne af Diego Maradona Jr.

"Og så kan hele det argentinske folk og verdens borgere kan hylde vores far, som var det største argentinske idol nogensinde."

Flytningen skal finde sted den 30. oktober, Maradonas fødselsdag, siger en af familiens advokater til journalister.

Maradona døde i en alder af 60 år i november 2020 af et hjerteanfald. Både fans af Napoli og det argentinske landshold tilbad ham som "fodboldguden".