Vil Evenepoel nu satse på Tour de France efter Giro-exit?: Holdejer nægter at svare

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Vil Evenepoel nu satse på Tour de France efter Giro-exit?: Holdejer nægter at svare
Vil Evenepoel nu satse på Tour de France efter Giro-exit: Holdejer nægter at svare
Vil Evenepoel nu satse på Tour de France efter Giro-exit: Holdejer nægter at svare
Profimedia
Søndag eftermiddag generobrede Remco Evenepoel den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia. Søndag aften var han ude af løbet.

En positiv coronatest betød, at det belgiske fænomen og hans hold blev enige om at trække ham ud af årets første grand tour.

Coronasmitte behøver ikke længere at betyde, at man automatisk ryger ud af et cykelløb, men hos Quick-Step tager man ingen chancer med sin unge juvels helbred.

Det slår holdejer Patrick Lefevere fast i et interview med det belgiske medie Het Nieuwsblad.

"Man spørger selvfølgelig sig selv: "Hvad nu hvis han kan komme sig på hviledagen og de to overkommelige etaper efterfølgende?"

- Det kunne godt være, men lægen var klar i mælet. Vi har et apparat, der kan måle niveauet af virus, og det efterlod ikke nogen tvivl. Testen viste sig åbenbart også positiv meget hurtigt. Derfor blev det besluttet ikke at løbe nogen risiko, siger Patrick Lefevere.

Han peger på, at man ikke kender konsekvenserne af at køre videre med coronavirus i kroppen.

Juan Ayuso (UAE) kørte sidste år en samlet tredjeplads hjem ved Vuelta a España efter en positiv coronatest.

"Men den vej vil vi ikke bevæge os ned ad", siger Patrick Lefevere.

"Selv hvis Remco selv havde insisteret på at fortsætte, havde vi på det kraftigste frarådet ham at gøre det", siger holdejeren.

Mange har siden søndag aften stillet spørgsmålet, om Remco Evenepoel nu skal tage kampen op med Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar i Tour de France senere på året. Så langt vil Patrick Lefevere dog ikke spekulere.

"Jeg forstår godt, at du skal fylde din avis ud, men jeg ønsker ikke at kommentere på det. Med undtagelse af nogle få navne er Tour de France-holdet ikke sat endnu."

"Først skal han komme sig, og så sætter vi os stille og roligt ned og snakker om det. Også med Remcos far. Hvis Remco ringer og siger: "Jeg vil med til Tour de France", så kan det være en anden sag. Men det gør han ikke", siger Lefevere.

Remco Evenepoel vandt søndagens enkeltstart i Giro d'Italia, efter at han lørdag havde vist svaghedstegn og tabt sekunder til blandt andre Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

Da han trak sig fra den italienske grand tour, var han 42 sekunder foran Geraint Thomas (Ineos) i det samlede klassement.

Den garvede waliser fører nu løbet med to sekunder ned til Primoz Roglic.