Verstappen sætter rekord med 14. sæsonsejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Verstappen sætter rekord med 14. sæsonsejr
Verstappen sætter rekord med 14. sæsonsejr
Verstappen sætter rekord med 14. sæsonsejr
Ritzau
Hollænderen Max Verstappen er i en klasse for sig i denne Formel 1-sæson. Det understregede Red Bull-køreren sent søndag dansk tid, da han sejrede i Mexicos Grand Prix.

Kevin Magnussen sluttede som nummer 17.

Med sejren har Verstappen, der for længst er kåret som verdensmester, vundet otte af de seneste ni grandprixer. I sæsonen er han oppe på 14 sejre, hvilket nu er flere end nogen anden kører i samme sæson historisk set.

Det er dog blevet nemmere at vinde mange løb, da kalenderen er blevet udvidet i forhold til tidligere. Mercedes-køreren Lewis Hamilton, der har haft en svær sæson, sluttede som nummer to ligesom i USA i sidste weekend.

Red Bulls Sergio Perez snuppede tredjepladsen. Danske Kevin Magnussen var aldrig i nærheden af at høste point. Han sluttede som nummer 17 og er fortsat noteret for 24 point. Teamkammerat Mick Schumacher blev nummer 16.

Magnussen indledte grandprixet i 19. position. Ganske vist var han sluttet som nummer 15 i lørdagens kvalifikation, men en straf fra fredagens træning, hvor Pietro Fittipaldi kørte bilen og fik motorproblemer, sendte danskeren tilbage i startgridden.

Det svære udgangspunkt gav da også danskeren et svært løb i den tunge ende. I en periode lå han endda sidst, men ellers lå han primært på placeringer mellem 15 og 18. I den anden ende af feltet udnyttede verdensmester Max Verstappen sin pole position til at føre fra start, mens Lewis Hamilton pressede ham bagfra i begyndelsen.

Først da Verstappen efter 26 ud af 71 omgange var i pit for at skifte til soft-dæk, mistede han førstepladsen, men hollænderen vandt den hurtigt tilbage.

Han øgede til Hamilton på andenpladsen frem mod afslutningen, og der var aldrig spænding om sejren. Der resterer to grandprixer i 2022, nemlig i Sao Paulo og Abu Dhabi 13. og 20 november.

/ritzau/