Holger Rune er finaleklar i München: Dukker australier i to sæt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Holger Rune er finaleklar i München: Dukker australier i to sæt
Holger Rune gjorde lørdag kort proces mod australske Christopher O'Connell på gruset i München.
Holger Rune gjorde lørdag kort proces mod australske Christopher O'Connell på gruset i München.
Profimedia
Holger Rune kan søndag forsvare sin titel i den tyske ATP 250-turnering BMW Open.

Lørdag ordnede den danske tennisstjerne således australske Christopher O'Connell, der er placeret som nummer 82 på verdensranglisten, i München.

6-3, 6-2 vandt topseedede Rune i semifinalen, der kun varede 80 minutter, men især i første sæt rummede visse udfordringer for den unge dansker.

Søndag møder danskeren, som om en uge fylder 20 år, vinderen af den anden semifinale mellem hollandske Botic van de Zandschulp og amerikanske Taylor Fritz.

Fritz spillede nåede i sidste uge doublesemifinalen med Rune i Monte Carlo, hvor danskeren desuden tabte singlefinalen til Andrey Rublev.

Det var netop i BMW Open, at Rune for et år siden nåede sin første finale og vandt sin første titel i ATP-regi. Det har han siden hen udbygget til indtil videre syv finaler og tre titel samt en aktuel syvendeplads på verdensranglisten.

Lørdag vandt undertippede Christopher O'Connell opgørets første bold i Runes serv og kom også på 30-15, inden det blev tydeligt, at Rune var et niveau eller to over sin modstander.

11 minutter tog det danskeren at komme på 3-0, inden O'Connell fik langt bedre styr på sin serv og samtidigt pressede en mere fejlfyldt Rune i favorittens servepartier.

Fire breakbolde afværgede Rune i to tætte partier, inden den bravt kæmpende O'Connell sendte et dansk slice i nettet på teenagerens første sætbold.

Rune mindskede antallet af fejl i et lidt mere kontrolleret andet sæt, hvor han slog til og brød O'Connell 2-1. Rune udviste stor tålmodighed og fik presset australieren til at begå flere fejl efter lange dueller.

Tendensen fortsatte, og Rune brød også til 5-2, inden O'Connell igen bed fra sig i et afvekslende sidste parti. Efter fire afværgede breakbolde udnyttede Rune dog sin første matchbold og sagde tak for kampen.