Sverige undersøger mulighed for at afholde vinter-OL i 2030

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Sverige undersøger mulighed for at afholde vinter-OL i 2030
IOC har stadig ingen vært til Vinter-OL i 2030
IOC har stadig ingen vært til Vinter-OL i 2030
Photo by Fabrice COFFRINI / AFP
Sverige gik forgæves efter at blive vært for vinter-OL i 2026, men nu gør man muligvis et nyt forsøg for at blive vært for begivenheden i 2030.

Det oplyser Sveriges Olympiske Komité på et pressemøde onsdag.

Det sker på initiativ fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC), og der er allerede sat gang i uformelle, indledende samtaler, lyder det på pressemødet.

IOC har haft svært ved at finde en vært til vinter-OL i 2030, og derfor er beslutningen om værtskabet udskudt fra 2023 til 2024.

Sapporo har blandt andet sat sin ansøgning i bero, og Vancouvers planer om at ansøge er også faldet til jorden.

Sverige søgte om at blive vært for vinter-OL i 2026 med byerne Stockholm og Åre. Det mislykkedes, da italienske Milano og Cortina d'Ampezzo i stedet fik værtskabet.

"Vi lærte meget af kandidaturet til 2026. Nu har vi haft indledende samtaler med både svenske politikere og svensk forretningsliv, inden vi begyndte at arbejde på en forundersøgelse", siger viceformand for Sveriges Olympiske Komité Hans von Uthmann ifølge TT.

Det vides endnu ikke, hvilke byer der i så fald kan komme i spil som værtsbyer for vinterlegene, hvis Sverige officielt tilbyder sig.

Tanken er at se tilbage på det koncept, som var på plads til kandidaturet for 2026, som skulle have budt på konkurrencer flere steder i Sverige, blandt andet Stockholm, Dalarne og Jämtland, siger generalsekretær Åsa Edlund Jönsson.

"Her føler vi os trygge ved, at der er stor erfaring med at arrangere vintermesterskaber i verdensklasse i den svenske idrætsbevægelse", forklarer hun.