Stort soloridt over 65 kilometer sikrer Mathias Norsgaard sejren i GP Herning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Stort soloridt over 65 kilometer sikrer Mathias Norsgaard sejren i GP Herning
Norsgaard var urørlig i dagens GP Herning.
Norsgaard var urørlig i dagens GP Herning.
Profimedia
Mathias Norsgaard var den stærkeste, da nogle af de bedste danske cykelryttere lørdag krydsede klinger på dansk asfalt og grus.

I det traditionsrige løb GP Herning kørte Movistar-rytteren alene over målstregen i den røde landsholdstrøje, som han bar i dagens anledning.

Rasmus Bøgh Wallin (Restaurant Suri-Carl Ras), der var den klart stærkeste rytter i den danske A-klasse sidste år, snuppede andenpladsen.

Det gjorde han ved at slå EF-rytteren Michael Valgren, der også kørte i dansk landsholdstrøje, i spurten. Thyboen er så småt ved at være tilbage i fulde omdrejninger efter den voldsomme skade, han blev ramt af sidste år.

Mathias Norsgaard tegnede dagen igennem løbet på de midtjyske veje. På det frygtede grusstykke "Den Gyldne Middelvej" satte han så højt et tempo, at feltet blev sprængt i stykker.

Og med cirka 65 kilometer til mål sagde han farvel til Jeppe Pallesen, der kører på et polsk hold, og Daniel Stampe (Restaurant Suri-Carl Ras), som han havde fulgtes med indtil da.

Han opbyggede hurtigt et forspring til forfølgerne, som var blevet til en større gruppe.

Rasmus Bøgh Wallin angreb i et forsøg på at indhente Mathias Norsgaard og blev senere indhentet af Michael Valgren.

Men duoen kunne ikke nå Mathias Norsgaard, der altså passerede stregen i ensom majestæt.

GP Herning er et af de største danske endagsløb og har hvert år deltagelse af nogle af de danske World Tour-ryttere.

Foruden Norsgaard var også Julius Johansen (Intermarché) og Johan Price-Pejtersen (Bahrain Victorious) med i årets udgave.

De danske hold Leopard Togt, Coloquick, BHS-PL Beton Bornholm var ligeledes med, ligesom det store norske hold Uno-X var på startlisten.