Store priser og hæder regner ned over dansk badminton

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Store priser og hæder regner ned over dansk badminton
Viktor Axelsen blev kåret som Årets Mandlige Badmintonspiller i Europa 2022
Viktor Axelsen blev kåret som Årets Mandlige Badmintonspiller i Europa 2022
Profimedia
Viktor Axelsen, Hans-Kristian Vittinghus, Jeppe Ludvigsen, Torsten Berg samt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen blev i aftes hædret ved Badminton Europe Awards Gala i Baku.

Priserne som Årets Mandlige Badmintonspiller i Europa 2022, Årets Fanfavorit i Europa 2022 og Årets Træner i Europa 2022 gik alle til danskere.

Det står klart efter Badminton Europes kåringer her til aften ved deres galla i Baku.

Årets Mandlige Badmintonspiller i Europa 2022 gik til Viktor Axelsen efter sit verdensmesterskab, europamesterskab og syv titler fra World Tour'en.

Hans-Kristian Vittinghus er ikke blot vellidt blandt fansene herhjemme. De europæiske fans er også vilde med den danske fighter, hvilket blev bevist, da de havde stemt og kåret danskeren som Årets Fanfavorit i Europa 2022. Årsagen til, at 'HK' vandt prisen, findes i, at fansene synes, at han har en underholdende spillestil, er ydmyg, og at han har et uudtømmeligt engagement i badmintonsporten.

Danske Jeppe Ludvigsen løb med prisen som Årets Træner i Europa 2022 efter sine flotte resultater som tysk landstræner. Her tæller blandt andet to EM-guldmedaljer, en EM-sølvmedalje og en VM-bronze.

Den levende badmintonlegende Torsten Berg modtog også prisen som Technical Official Award. Prisen gives for et livslangt engagement i sporten og gives til en pensioneret technical official.

Sidst men ikke mindst blev de tidligere All England-mestre Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen optaget i Badminton Europes Hall of Fame for deres imponerende karriere, som tæller blandt andet VM-sølv i 2015, OL-sølv i 2016 og fire europamesterskaber foruden All England-titlen i 2018.