Slut efter 15 års tro tjeneste: Se slovakisk landsholdslegendes tårevædede afsked

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Slut efter 15 års tro tjeneste: Se slovakisk landsholdslegendes tårevædede afsked
Marek Hamšík fortsætter karrieren på klubplan, selvom han søndag indstillede landsholdskarrieren i en tårevædet afsked foran 19.757 tilskuere.
Marek Hamšík fortsætter karrieren på klubplan, selvom han søndag indstillede landsholdskarrieren i en tårevædet afsked foran 19.757 tilskuere.
Profimedia
Der var stort set ikke et øje tørt, da Marek Hamšík søndag indstillede sin landsholdskarriere. Den 35-årig slovak har siden 2007 været en stor profil i hjemlandet, hvor han har adskillige landsholdsrekorder.

I mange år var Marek Hamšík den ubestridt største stjerne i SSC Napoli. Mellem 2007 og 2019 var han sammen med holdejer og bestyrelsesformand Aurelio De Laurentiis praktisk talt eneste konstant i den traditionsrige napolitanske klub.

Da Hamšík meldte sin ankomst i Napoli, kom han efter tre sæsoner i Brescia, den sidste af dem i Serie B, hvor også Napoli dengang spillede. Hos nyoprykkede Napoli skabte Hamšík sig hurtigt et navn og blev lidt af en profil, kendt for sit brusende og dynamiske midtbanespil, der både havde masser af fart, kreativitet og offensiv slagkraft. 

I Napoli er der ingen tvivl om, at Hamšík opnåede en decideret stjernestatus. Med 520 officielle kampe og 121 scoringer er Hamšík den mest spillende og tredjemest scorende spiller i klubbens historie, og med først Walter Mazzari ved roret og sidenhen Maurizio Sarri var Hamšík en vigtig del af Napolis tilbagevenden til den italienske top. 

Med tre optrædener på årets hold i Serie A, giver det også næsten sig selv, at Hamšík har været en helt enorm profil på det slovakiske landshold, der generelt ikke byder på de helt store stjerner foruden netop Hamšík og Internazionales midtstopper Milan Škriniar. Men søndag sluttede 15 års tro tjeneste for Slovakiet for Marek Hamšík - selvom landstræneren angiveligt stadig forsøger at overtale stjernen til at fortsætte - da han spillede sin sidste landskamp for den centraleuropæiske nation.

Hyldes af holdkammerater

For 35-årige Marek Hamšík var beslutningen om at stoppe for landsholdet naturligvis ikke nem, men den var nødvendig. Den underholdende midtbanespiller, der sammen med danske Andreas Cornelius i seneste sæson vandt den tyrkiske liga med sin nuværende klub, Trabzonspor, har nemlig været plaget af skader de seneste år, og dertil ønskede han også at bruge mere tid sammen med familie. 

Selvom aftalen med den slovakiske landstræner før kampen egentlig var, at Hamšík skulle pilles af banen efter 70 minutter, så ændrede Slovakiets italienske landstræner, Francesco Calzona, kort før kampen planen. Så da minutviseren i søndagens venskabskamp mod Chile, der i øvrigt sluttede 0-0, viste 89, blev det endelig tid for Marek Hamšík til at sige farvel til den slovakiske landsholdstrøje. 

Det blev en tårevædet omgang for både Hamšík selv og stort set samtlige af slovakkens holdkammerater, der blandt andre tæller den tidligere FC Nordsjælland-spiller og nuværende Napoli-midtbanemand Stanislav Lobotka. 

Efterfølgende var holdkammeraterne ikke sene til at dynge Hamšík til med hyldester, og ifølge Flashscore i Slovakiet lagde Hertha-backen Peter Pekarík særligt vægt på Hamšíks personlighed.

"På trods af alt det han har opnået, så er han stadig den samme person. Enormt ydmyg og hjælpsom. I disse tider har han hjulpet unge spillere med deres livsstil og disciplin," fortæller Peter Pekarík ifølge Flashscore. 

Marek Hamšík er indehaver af rekorden for både landsholdskampe og -scoringer i Slovakiet. Føromtalte Milan Škriniar overtager anførerbindet på det slovakiske landshold, der ikke formåede at kvalificere sig til årets verdensmesterskaber i Qatar.