Rune træner igennem efter skade og er klar til China Open

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Rune træner igennem efter skade og er klar til China Open
Rune træner igennem efter skade og er klar til China Open
Rune træner igennem efter skade og er klar til China Open
Lars Møller/Ritzau Scanpix
- Jeg har den gladeste unge mand på banen.

Sådan indleder Aneke Rune sin statusopdatering på verdens fjerdebedste tennisspiller, Holger Rune, der i denne uge skal spille China Open efter at have været rygskadet.

Holger Rune måtte opgive at spille for Danmark på andendagen af Davis Cup-kampen mod Brasilien 16. september, og i sidste uge meldte han afbud til Laver Cup, hvor han skulle spille for Europa mod resten af verden.

I stedet blev den 20-årige Rune behandlet med en blokade, som har gjort, at han igen er i stand til at træne igennem.

"Vi havde en træning lørdag i Danmark, inden vi fløj (til Kina, red.), og der havde han serv på for første gang - og igen søndag. Og til morgentræning (mandag, red.) med fuld løb i yderpositioner og igen nu. Og det kører glat", lyder det i en besked fra Aneke Rune.

Hun føler, at det var den rette disposition at springe Laver Cup over.

"Smerte er drænende, og det var nok held i uheld, at han ikke vandt det andet sæt og dermed kampen til Davis Cup, for så havde han nok spillet doublen dagen efter, og vi var taget til Laver Cup, og så var han nok knækket i Kina".

Aneke Rune glæder sig samtidig over, at trænersamarbejdet med Lars Christensen igen kører for fuld blus, efter en sæson hvor Rune har vekslet mellem Christensen og franske Patrick Mouratoglou.

"Det er fedt at have Lars på igen, de arbejder super godt sammen. Jeg glæder mig på Holgers vegne, for det har været et hårdt år med masser af rod og forstyrrende elementer, og alligevel er han jo kravlet op ad ranglisten".

"Men alle ved jo, at han kan endnu mere, end hvor han er nu, så det er skønt at se, at basen for udvikling er der igen", skriver Aneke Rune.

China Open begynder på torsdag. Holger Rune deltager i turneringen for første gang, ligesom den topseedede spanier, Carlos Alcaraz.