Rune om reserverolle i ATP Finals: Ser det som en win-win

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Rune om reserverolle i ATP Finals: Ser det som en win-win
Rune om sin reserverolle i ATP Finals: Ser det som en win-win
Rune om sin reserverolle i ATP Finals: Ser det som en win-win
Profimedia
Den danske tennisstjerne Holger Rune holder sig klar til at komme i aktion ved ATP Finals i Torino, der begynder søndag.

Efter en periode med imponerende resultater er han avanceret til verdensranglistens tiendeplads og en rolle som førstereserve, når årets otte bedste spillere krydser klinger i sæsonafslutningen.

Rune indledte sit vilde run i slutningen af september med en finaleplads i Sofia. Den blev fulgt op med en triumf i Stockholm og yderligere en finaleplads i Basel. Endelig kulminerede det hele med turneringssejren i Paris Masters, hvor Novak Djokovic blev besejret i finalen.

"Havde du sagt det til mig for fem uger siden, at jeg ville sidde her, så havde jeg nok været ét stort smil og sagt, det var lidt vildt at sige. Men nu er jeg her, og det er en fantastisk følelse. Om jeg kommer til at spille eller ej, så ser jeg det stadig lidt som en win-win. Hvis min sidste kamp bliver den, jeg spillede i Paris, så er det også fedt", siger Holger Rune til B.T. i Torino.

Den 19-årige komet fortæller, at han efter triumfen i Paris havde brug for tre dages fri og afslapning med familien. I Torino holder han sig klar i tilfælde af, at en af de otte deltagere skulle blive skadet.

Selv hvis der ikke bliver brug for Rune i turneringen, kan han se frem til at modtage 150.000 dollar - knap 1,1 million kroner - for ulejligheden. Turneringen indledes med et gruppespil, hvorefter de fire bedste går videre til semifinalerne lørdag.

Norske Casper Ruud og Felix Auger-Aliassime fra Canada åbner turneringen søndag klokken 14.