Penge fra bøder skal skærpe sikkerheden på superligastadioner

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Penge fra bøder skal skærpe sikkerheden på superligastadioner
Det er særligt for brug af pyroteknik, at de danske klubber får bøder.
Det er særligt for brug af pyroteknik, at de danske klubber får bøder.
Profimedia
Selvom de praktiske forhold endnu ikke er på plads, så har DBU og Divisionsforening mandag offentliggjort, at penge fra bøder givet til superligaklubber fremover skal bruges til at forbedre sikkerheden på landets stadioner.

Flere superligaklubber får et hav af bøder i løbet af en sæson, og nu skal pengene fra bøderne være med til at forbedre sikkerheden på danske stadioner.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) og Divisionsforeningen i en fælles pressemeddelelse mandag.

En del af pengene fra bøderne bliver samlet i en pulje, som bliver gældende fra den kommende sæson.

Det oplyses ikke, hvordan pengene skal fordeles, men de praktiske forhold omkring puljen vil være på plads inden sæsonstart næste sommer.

Pengene skal gå til for eksempel "bedre videoovervågning og mere sikre indgangspartier, mens også samfundsfaglige tiltag vil blive tilgodeset", lyder det i pressemeddelelsen.

De danske klubber får i høj grad bøder for fansenes brug af pyroteknik.

"Vores ambition er selvfølgelig, at der helst ikke skal være nogen penge at dele ud, da det vil betyde, at der er færre overtrædelser," siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

"Allerede nu ligner det, at vi har en positiv udvikling, og jeg tror og håber, at det fortsætter. I de tilfælde, hvor det så bliver nødvendigt med bøder, så lyder det som en rigtig god idé at geninvestere midlerne i endnu bedre sikkerhed på stadion," siger Claus Thomsen.

De samfundsfaglige tiltag kan blandt andet bestå i at række ud til unge, der potentielt kan være en ny generation af det, som Divisionsforeningen og DBU kalder risikotilskuere.