Nicki Pedersen er ny landstræner i speedway

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nicki Pedersen er ny landstræner i speedway
Det er en farverig og karismatisk størrelse, der nu skal være landstræner i speedway. Talentmassen skal forløses, er budskabet fra Dansk Motor Union.
Det er en farverig og karismatisk størrelse, der nu skal være landstræner i speedway. Talentmassen skal forløses, er budskabet fra Dansk Motor Union.
Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Den erfarne speedwaykører Nicki Pedersen tager tøjlerne på speedwaylandsholdet, oplyser Danmarks Motor Union på deres hjemmeside.

45-årige Pedersen, der stadig er aktiv som kører og tidligere har været verdensmester, skal forløse det potentiale, der ligger og venter ude i ungdomsrækkerne, ved at give den vilje og ambition, der altid har præget den til tider kontroversielle kørers karriere, videre. Han overtager tjansen som landstræner efter Hans Nielsen, og han vil altså kunne udtage sig selv, når han er færdig med at genoptræne efter en hofteskade.

"Jeg har selv arbejdet mig op gennem rækkerne og prøvet kræfter med stort set alt indenfor sporten på højeste niveau. De erfaringer vil jeg nu kunne give videre til den næste generation og hjælpe dem med at navigere i deres karriere og udvikling. Ambitionen og viljen skal være der hos kørerne for at nå til tops. Det er noget af det vigtigste at holde fast i som landsholdskører. Som landstræner skal jeg kunne mærke, at de forfølger deres egne ambitioner, og med det på plads kan jeg både coache dem bedst muligt og presse dem yderligere," fortæller Nicki Pedersen til Dansk Motor Unions hjemmeside.

Formindsket talentmasse gør indsats livsnødvendig

 Jørgen Bitsch, der er formand for Dansk Motor Union uddyber, hvorfor valget af landstræner er faldet på Pedersen:

"I dag er vi nede på kun 350 aktive speedwaykørere i Danmark. Det gør selvfølgelig speedways bidrag til Danmarks Motor Union beskedent, hvor talentmassen er lille, de frivillige for få og baner lukker, fremfor at nye åbner. Derfor arbejder vi også for at få en ny storhedstid i sporten. Vores dominans i 1980’erne blev sikret gennem et fantastisk, velorganiseret ungdomsarbejde med mange aktive og en decideret talentfabrik. Det skal vi tilbage til, også med hjælp fra blandt andet vores ungdomstræner Erik Gundersen. Og Nicki Pedersen er da også en mediedarling, der kan trække unge talenter til med muligheden for at blive guidet af den tidligere verdensmester," fortæller Jørgen Bitsch. 

Nicki Pedersen er den seneste, danske verdensmester, hvilket han præsterede tilbage i 2008. 

Omtaler
Motorsport