Næste års Formel 1-felt er fuldendt: 21-årig amerikaner kommer til fra Formel 2

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Næste års Formel 1-felt er fuldendt: 21-årig amerikaner kommer til fra Formel 2
Logan Sargeant har brugt to Formel 2-sæsoner på at sikre sig en racer i Formel 1-feltet.
Logan Sargeant har brugt to Formel 2-sæsoner på at sikre sig en racer i Formel 1-feltet.
Profimedia
Der er nu kommet navn på alle de 20 kørere, der kommer til at udgøre feltet i Formel 1 i næste sæson.

Mandag bekræftede Williams-holdet det, der har været undervejs i et stykke tid. Nemlig at amerikanske Logan Sargeant overtager canadiske Nicholas Latifis bil fra næste sæson.

21-årige Sargeant får en plads i Formel 1 efter i år at have været en fast del af Formel 2. Her sluttede amerikaneren på en samlet fjerdeplads i mesterskabet.

Det er dog formentlig ikke kun Sargeants evner bag rattet, der har fået Williams til at kigge hans vej.

Formel 1 er de seneste år steget voldsomt i popularitet i USA. Blandt andet takket være dokumentarserien "Drive To Survive", der giver et indblik i livet bag kulisserne i motorsportens kongeklasse.

Den bølge håber Williams formentlig at blive en endnu større del af med Logan Sargeant, der bliver den første amerikaner i Formel 1 siden 2015.

Williams-holdet annoncerede i slutningen af september, at Nicholas Latifi ikke ville fortsætte efter 2022-sæsonen.

Kort efter kom det frem, at Williams havde udset sig Logan Sargeant som ny kører, men amerikaneren skulle først optjene point nok til at få et såkaldt Super License, før det kunne komme på plads.

For at køre i Formel 1 skal man have et Super License, som man kan optjene point til på flere måder. Blandt andet ved at gøre det godt i Formel 2 og køre testkørsel for Formel 1-holdene.

Med Sargeants fjerdeplads i Formel 2 i år opnåede han et Super License, og dermed kunne aftalen med Williams altså blive færdiggjort.

Logan Sargeant bliver næste år en af tre førsteårskørere i Formel 1. De andre er Nyck de Vries, som skal køre for AlphaTauri, og Oscar Piastri, der tager over for Daniel Ricciardo hos McLaren.

Derudover skal Nico Hülkenberg være fast kører igen for første gang siden 2019, når han bliver holdkammerat med Kevin Magnussen hos Haas.

Pierre Gasly er den eneste kører, der skifter fra én fast plads til en anden. Franskmanden tager fra AlphaTauri til Alpine, hvor han bliver en del af et rent fransk hold med Esteban Ocon som holdkammerat.

Med de mange nye kørere og holdskift siger Daniel Ricciardo, Nicholas Latifi, Mick Schumacher og Sebastian Vettel, der stopper karrieren, farvel til Formel 1.