Landstræner efter fjerdeplads: "Mads Pedersen fik det løb han ville have"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Landstræner efter fjerdeplads: "Mads Pedersen fik det løb han ville have"
Landstræner Anders Lund så et bedre resultat forude for Pedersen.
Landstræner Anders Lund så et bedre resultat forude for Pedersen.
Claus Bech/Ritzau Scanpix
Danmark havde ambitioner om en medalje, men indfriede dem lige nøjagtig ikke ved søndagens VM i landevejscykling i Glasgow.

Da Mads Pedersen i sidste ende spurtede om bronze mod Tadej Pogacar, var sloveneren for stærk, og det endte med en dansk fjerdeplads.

Landstræner Anders Lund har ellers svært ved at forestille sig en bedre situation, end den Mads Pedersen sad i.

"Jeg er rimeligt skuffet. Ikke over rytternes kørsel og præstation, men over at det ikke førte til den medalje, som virkede rimeligt realistisk 1500 meter før mål. Et langt stykke hen ad vejen kørte vi super flot. Mads fik det cykelløb, han gerne ville have. Det var en ekstremt flot gruppe, han kom til at sidde i," siger landstræneren.

Danskerne kørte allerede fra ankomsten til Glasgow aggressivt i front af feltet, og siden fortsatte både Pedersen og Mattias Skjelmose med at lægge pres på og angribe.

Det gav Anders Lund tro på den helt store gevinst, da kaptajnen kom afsted med en eksklusiv favoritgruppe.

"Vi sad i bilen og troede på et lille mirakel, fordi han rent fysisk er et sted, han nok ikke har været før. Han er klar til at tage nye store skridt, men Mathieu van der Poel var klart den bedste," siger Lund.

Før Mads Pedersen ramte målstregen, havde den senere verdensmester Mathieu van der Poel distanceret konkurrenterne i favoritgruppen.

Det efterlod foruden danskeren Wout van Aert og Tadej Pogacar i kampen om de øvrige medaljer.

Også van Aert stak til sidst af, før danskeren i duellen mod Pogacar måtte strække våben.

"Mads har kørt et af sine hårdeste og flotteste cykelløb nogensinde. Det er nogle ekstremt flotte navne at blive slået af, men Mads var der som en fuldstændig jævnbyrdig del af det. Han har sammen med resten af det danske landshold sin del af æren i et af de mest vanvittige VM'er, jeg kan huske," lyder det fra landstræneren.