Mads Pedersen om sejr: "Jeg startede ud som død og helvede"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Mads Pedersen om sejr: "Jeg startede ud som død og helvede"
Mads Pedersen endte øverst på podiet.
Mads Pedersen endte øverst på podiet.
Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Det var en magtdemonstration, da Treks Mads Pedersen lørdag trillede i mål med 24 sekunder ned til næste mand på enkeltstarten i Helsingør i PostNord Danmark Rundt.

Men den 27-åriges radio gik ud halvvejs gennem den 16,1 kilometer lange etape, fortæller han efter ceremoni og præmieoverrækkelse.

"Fra der var otte kilometer til målet, fik jeg ingen mellemtider. Så jeg kørte bare som et hul i jorden for at håbe på, at jeg kunne holde den," siger han.

Efter Bagsværd-etapen torsdag var holdkammeraten Mattias Skjelmose iført den blå førertrøje med bare fire sekunder ned til Mads Pedersen.

Det var derfor et mål at lægge hårdt ud fra start, fortæller Mads Pedersen.

"Jeg ville gerne presse Mattias fra starten af. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at selv om vi er holdkammerater, så kørte vi imod hinanden i dag. Så jeg startede ud som død og helvede op til den første mellemtid i håb om, at det måske ville knække ham en lille smule," siger han.

Han roser Mattias Skjelmose for sejren i Vejle på 3. etape og understreger, at de to er to forskellige typer ryttere.

"Vi ved, hvornår det ligger til ham, og hvornår det ligger til mig. Så er der sådan en etape som Vejle, hvor vi begge kan spille en rolle. Vi er så gode kammerater, at vi godt kan unde hinanden sejre. Så vi har fået det ud af det, vi gerne ville have. Vi har to etapesejre, og Skjelmose vinder nok den flotteste sejr, man kan gøre på dansk grund. Men jeg havde heldigvis benene til at slå ham, så jeg klager ikke," siger han.