Skihopper kom Roglič til undsætning: Skubbet i gang af tidligere holdkammerat

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Skihopper kom Roglič til undsætning: Skubbet i gang af tidligere holdkammerat
Monte Lussari brød ud i én stor slovensk folkefest, da Primož Roglič sikrede sig årets Giro d'Italia med et brag en enkeltstart.
Monte Lussari brød ud i én stor slovensk folkefest, da Primož Roglič sikrede sig årets Giro d'Italia med et brag en enkeltstart.
Profimedia
I et øjebliks sort uheld lignede det, at Primož Roglič' chancer for at vinde årets Giro d'Italia var blevet ødelagt af en drilsk kæde, men sloveneren fik gang i cyklen igen, godt hjulpet på vej af en tidligere holdkammerat fra tiden som skihopper.

Holdkammeraterne tog sig til hovedet, begravede ansigtet i hænderne, da Primož Roglič på lørdagens enkeltstart i Giro d’Italia pludselig stod på den ukurante betonvej mod toppen af Monte Lussari. Kæden var hoppet af midt i Jumbo-Visma-kaptajnens forsøg på at vippe walisiske Geraint Thomas af pinden.

Der skulle gå tre håndfuld gode sekunder, før end 33-årige Roglič igen var tilbage på cyklen, klamperne sikkert klikket i pedalerne igen, og i de dyrebare sekunder fik den erfarne slovener uventet hjælp af en gammel kending.

Ifølge det slovenske medie Sportklub var det således en tidligere holdkammerat fra det slovenske ungdomslandshold i skihop, der tilfældigvis befandt sig tættest på Roglič lørdag og hjalp den slovenske superstjerne i gang med et uvurderligt skub.

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Primož Roglič har fortid som skihopper på højt niveau, indtil han i 2012 indstillede karrieren. Selvom 2007 blev markeret med et forfærdeligt styrt i hjemlandets Planica, så blev Roglič dog også juniorverdensmester samme år, og her var lørdagens redningsmand altså en af de Roglič’ tre holdkammerater.

Foruden Primož Roglič bestod holdet dengang nemlig af Jurij Tepeš, Robert Hrgota og Mitja Mežnar. Mens det var førstnævnte, der skulle få den største karriere, så var det lørdag sidstnævnte, Mitja Mežnar, der på Monte Lussari altså ifølge Sportklub fik en vigtig rolle som hjælper for Roglič.

Trods sit tekniske uheld fik Primož Roglič igen fundet rytmen på den stejle målstigning, der var plastret til mest slovenske fans, der havde taget den korte tur til den voldsomme stigning i det nordøstligste Italien. Sloveneren endte med at vinde etapen med 40 sekunders forspring til INEOS Grenadiers’ Geraint Thomas, og dermed overtog Roglič også den lyserøde førertrøje.

Søndag afsluttes Giro d’Italia med fem omgange i den italienske hovedstad, Rom, før målstregen for sidste gang i årets Giro endelig passeres, og der sættes punktum for sæsonens første Grand Tour, så godt som sikkert vundet af Primož Roglič, karrierens fjerde Grand Tour, efter den 33-årige stjerne har vundet Vuelta a España tre gange i karrieren.