Giro d'Italia-arrangørerne kritiserer Evenepoels exit med helikopter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Giro d'Italia-arrangørerne kritiserer Evenepoels exit med helikopter
Evenepoel står på podiet forud for Giro d'Italias ottende etape
Evenepoel står på podiet forud for Giro d'Italias ottende etape
AFP
Arrangørerne af Giro d'Italia lørdag skældte lørdag ud på ryttere, herunder verdensmesteren Remco Evenepoel, fordi han forlod målstregen på syvende etape i helikopter for hurtigt at vende tilbage til sit hotel.

"Union Cycliste Internationale (UCI) bemærker, at helikoptertransport blev brugt af nogle ryttere til at forlade målområdet efter afslutningen af 7. etape af Giro d'Italia, mellem Capua og Gran Sasso d'Italia," sagde UCI.

"UCI fordømmer på det kraftigste denne adfærd, som er i strid med principperne om fairplay og retfærdighed", sagde organet og tilføjede, at det også "er i strid med princippet om reduktion af CO2-fodaftryk, som det fremgår af UCI WorldTour-arrangørernes specifikationer."

UCI lovede at træffe foranstaltninger for at sikre, at det ikke gentager sig - selv om praksis ikke er så ualmindelig.

Evenepoel og tre andre holdkammerater tog helikopteren ned fra målstregen for at muliggøre en så hurtig rekreationsperiode som muligt.

Holdet havde tweetet "En særlig tur for The Wolfpack i slutningen af dagens #Giro etape" efter løbet til den 2.130 meter høje sneklædte Gran Sasso-top.

Evenepoel, der i øjeblikket ligger på andenpladsen i klassementet med 28 sekunder ned til den lyserøde trøje, som bæres af Andreas Leknessund fra Norge, havde på forhånd udtrykt bekymring over logistikken i forbindelse med en mere end 20 km lang nedkørsel i kulden.

Nogle andre ryttere tog svævebanen for at komme ned igen.

I mellemtiden har den dobbelte verdensmester i tidskørsel, Filippo Ganna, måttet forlade løbet efter en positiv Covid-test, oplyste hans Ineos-hold forud for lørdagens ottende etape.

Hans hold sagde, at han ville hvile sig, før han vender tilbage til resten af sæsonen.

Ganna, der blev nummer to i prologen, havde håbet på succes i søndagens 35 km individuelle tidskørsel.

Han er den fjerde rytter, der må forlade Giroen på grund af Covid efter franskmanden Clement Russo (Arkea-Samsic) i torsdags og det italienske par Nicola Conci (Alpecin) og Giovanni Aleotti (Bora) i fredags.

Tre Jumbo-Visma-holdkammerater til Primoz Roglic måtte trække sig af samme årsag før starten af løbet i sidste uge.

Også lørdag meddelte Groupama-FDJ, at Lars van den Berg trak sig tilbage på grund af sygdom, selv om hollænderen returnerede en negativ Covid-test.